Banner 980x90

Sestdien Rāznas Nacionālajā parkā notiks sēņu diena

Rīga, 27.aug., LETA. Lai iepazītu gan pazīstamās, gan mazāk zināmās sēnes un informētu par sēņu dažādo izmantošanu, Rāznas Nacionālais parks sestdien, 31.augustā, Jaundomes muižas vides izglītības centrā aicina uz sēņu dienu, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālās administrācijas Dabas izglītības centra vadītāja Regīna Indriķe.

Pasākuma programma sāksies plkst.11 ar pārgājienu un došanos iepazīt sēnes ar mikologiem, kam sekos sēņu izstādes veidošana un diskusijas par sēņu dažādo izmantošanu, radošās darbnīcas un būs iespēja iepazīt dabu, spēlējot dažādas izziņas spēles.

Sēņu diena noslēgsies ar sarunām pie ugunskura. Pasākuma dalībniekiem noderēs grozs sēnēm, nazis, ūdensizturīgi apavi un laika apstākļiem piemērots apģērbs.

Šogad laika apstākļu dēļ sēņu mežos ir mazāk, nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā tomēr sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes, milzu apaļpūpēdis, sacīja Indriķe.

Dalība sēņu dienā ir bez maksas un iepriekšēja pieteikšanās nav vajadzīga. Pasākums notiks 31.augustā no plkst.11 līdz plkst.15 Jaundomes muižas vides izglītības centrā, Dagdas novada Ezernieku pagasta "Novomisļi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)