Banner 980x90

Linkaits dosies reģionālajā vizītē uz Latgali

Rīga, 19.jūn., LETA. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) trešdien dosies reģionālajā vizītē uz Latgali, un tās laikā līdz piektdienai, 21.jūnijam, apmeklēs Daugavpili, Krāslavu un Līvānus, aģentūru LETA informēja ministra padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere.

Viņa norādīja, ka ministram ir ieplānotas tikšanās ar vairāku pašvaldību vadītājiem, Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem, kā arī paredzēta dzelzceļa, tramvaja, televīzijas torņu un citu infrastruktūras objektu apskate. Atpakaļceļā ministrs plāno apmeklēt Jēkabpili, lai apskatītu pilsētas autobusus, kas darbināmi ar dabasgāzi.

Zandere piebilda, ka Linkaits trešdien ar vilcienu dodas uz Daugavpili. Dienas pirmajā pusē paredzēta tikšanās ar pilsētas domes, kā arī AS "Daugavpils satiksme" vadību, lai runātu par dažādiem ar transporta jomu saistītiem jautājumiem, tostarp arī par jauno tramvaja līniju. Pēcpusdienā ministrs kopā ar AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) priekšsēdētāju Jāni Langi un Autotransporta direkcijas vadītāju Kristiānu Godiņu piedalīsies Latgales plānošanas reģiona sanāksmē.

Ceturtdien, 20.jūnijā, Linkaits tiksies ar Daugavpils novada domes vadību, lai pārrunātu valsts vietējā autoceļa Vecpils-Biķernieki-Bramanišķi (V687) stāvokli. Paredzēta tikšanās arī ar SIA "LDz ritošā sastāva serviss" pārstāvjiem un vizīte Daugavpils Šķirotavas stacijā. Ministrs dosies arī uz Daugavpils tehnikumu, lai ar studentiem runātu par inženierzinātņu nozīmi tranzīta nozarē.

Tajā pašā dienā ministrs dosies uz Krāslavu, lai tiktos ar novada domes vadību. Vēlāk kopā ar domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pagaidu valdes priekšsēdētāju Ģirtu Ozolu parakstīs vēstījumu nākamajām paaudzēm, ko amatpersonas ievietos kapsulā, lai pēc mēneša to iemūrētu jauno LVRTC sakaru mastu pamatos. Vēlāk ministrs brauks uz Piedruju, lai iepazītos ar apraides kvalitāti pierobežā.

Savukārt piektdien, 21.jūnijā, Linkaits dosies uz Līvāniem, kur paredzēta saruna ar Līvānu domes vadību un infrastruktūras objektu apskate.

Vēlāk satiksmes ministram ieplānota tikšanās ar Jēkabpils domi, lai klātienē redzētu jaunos ar saspiesto dabasgāzi darbināmos satiksmes autobusus, jo Jēkabpils kļuvusi par pirmo pilsētu Latvijā, kas sabiedriskā transporta pārvadājumiem izmanto šo alternatīvās enerģijas veidu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)