Banner 980x90

Krāslavas pilsētas svētkos norisināsies pasākums "Nogaršo Latviju Latgalē!"

Rīga, 11.jūl., LETA. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotie "Novada garšas" pasākumi reģionos noslēgsies 20.jūlijā ar "Nogaršo Latviju Latgalē!" aktivitātēm Krāslavas pilsētas svētkos, aģentūru LETA informēja LLKC.

Pils pagalmā visas dienas garumā varēs degustēt un iegādāties dažādus mājražotāju un mazo ražotāju produktus, kā arī iepazīt šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša piedāvāto Latgales garšu. Interesenti varēs izglītoties četrās meistarklasēs par to, kā mājās pagatavot sieru, latgaļu asuškas un sakult dažādus kokteiļus. Būs arī Mazo pavāru skola un pavārzeļļu sacensības.

Krāslavā varēs iepazīt arī Eiropas Savienības Kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku piedāvājumu no Baltkrievijas.

Pasākums "Novada garša" šogad viesojās arī Valmierā, Siguldā, pie Nabas ezera Kuldīgas pusē un Ribbes dzirnavās Ceraukstes pagastā. Pēc Latgales pasākuma visi mazie ražotāji un mājražotāji, kurus par labākajiem atzinuši pasākumu apmeklētāji katrā novadā, septembrī dosies uz Rīgu, lai piedalītos noslēguma pasākumā Hanzas peronā.

"Ir milzīgs gandarījums par pašvaldību un uzņēmēju atsaucību, veidojot "Novada garšas" pasākumus reģionos. Jāatzīst, ka to īstenošana izdevās labāk, nekā cerējām. Mums tiešām izdevās atklāt un parādīt, cik daudz kulināro bagātību ir mūsu novados. Pasākumā Rīgā par to varēs pārliecināties arī galvaspilsētas iedzīvotāji. Turklāt tieši Hanzas peronā mēs atklāsim, kurš ražotājs dažādajās kategorijās pēc apmeklētāju domām bijis vislabākais," pauda LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

Apkopojot skolu pavāru veikumu, LLKC arī sola turpināt analizēt to, kā skolēnu pusdienas vairāk veidot no vietējiem produktiem, kā padarīt tos tīkamākus bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)