Banner 980x90

Krāslavas novada mērs: Līdz ar pašvaldību reformu jāsakārto arī valsts iestāžu tīkls

Rīga, 2.aug., LETA. Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu jāsakārto arī valsts iestāžu tīkls, aģentūrai LETA pēc tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) atzina Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

Dome vadītājs klāstīja, ka reforma daudzu pašvaldību vērtējumā nav viennozīmīga, taču Krāslavas novada deputātiem ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) konsultāciju laikā nav bijis lielu domstarpību, jo novads netiek nekam pievienots, bet tam paredzēts pievienot Dagdas novadu.

Taču Krāslavas novada pārstāvji uzskata, ka līdz ar pašvaldību reformu jāsakārto arī valsts iestāžu tīkls, lai iedzīvotāji varētu saņemt sev nepieciešamos pakalpojumus un justos droši. Pašlaik pēc Valsts ieņēmu dienesta, Lauku atbalsta dienesta, tiesu un citu iestāžu pakalpojumiem novada iedzīvotājiem jāmēro ceļš uz Daugavpili, Rēzekni, Preiļiem vai Līvāniem.

"Jāzina, kas būs ar ugunsdzēsējiem, ar Valsts policiju. Tāpat ir svarīgi, lai būtu slimnīca vismaz ar terapijas nodaļu, vidusskola. Protams, arī ceļi ir svarīgi, lai būtu sasniedzamība līdz pagastu centriem. Ministrs atzina, ka paralēli īstenot reformas ir grūti, bet tas bija jādara, tad arī reforma paietu mierīgāk," uzskata Upenieks.

Krāslavas novadā nav plānots rīkot iedzīvotāju aptaujas par plānotajām izmaiņām, taču Upenieks aicināja VARAM ņemt vērā Aglonas novada Grāveru, Kastuļinas un Šķeltovas pagastu iedzīvotāju viedokli, jo šie pagasti iepriekš bijuši Krāslavas rajona sastāvā. Iespējams, saistībā ar šiem pagastiem tiks rīkotas kādas aptaujas vai pieņemti domes lēmumi.

Jau vēstīts, ka Daugavpilī šodien noslēgsies VARAM organizētās diskusijas ar pašvaldību pārstāvjiem par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu. Līdz ar to VARAM pārstāvji oficiālo konsultāciju laikā būs tikušies ar 114 novadu un pilsētu pašvaldību deputātiem.

Tuvākajā laikā tiek solīts sākt tikšanās ar iedzīvotājiem. Patlaban iedzīvotāji var zvanīt un sev interesējošus jautājumus par gaidāmo reformu uzdot ministrijas izveidotajam zvanu centram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)