Banner 980x90

Ģirģens uzdevis izvērtēt policijas darbinieku rīcību saistībā ar Krāslavā notikušo kautiņu, pēc kura mira cilvēks

Rīga, 8.aug., LETA. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir uzdevis Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim un Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšniekam Valteram Mūrniekam izvērtēt policijas darbinieku rīcību saistībā ar Krāslavā notikušo kautiņu, pēc kura mira cilvēks, aģentūrai LETA pavēstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvis Māris Zariņš.

Viņš norādīja, ka pieejamā informācija liecina par iespējamu liecinieku ietekmēšanu, kā arī Krāslavas iedzīvotājiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas rakstura dēļ esot bailes par savu drošību.

Attiecīgi Ģirģens uzdevis Ķuzim izvērtēt VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka rīcību un kriminālprocesa virzītāja rīcības un pieņemto lēmumu tiesiskumu, drošības līdzekļa izvēli aizdomās turētajām personām, kā arī šo policijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Ministrs arī pārrunājis ar Ķuzi esošo situāciju VP, norādot uz VP vadības atbildību. Ķuzim ir uzdots tuvākajā laikā izstrādāt konkrētu un praktisku rīcības plānu, kā uzlabot VP izglītības saturu, amatpersonu motivāciju, kvalifikāciju un izmeklēšanas kvalitāti.

Ministrs īpaši uzsvēra nepieciešamību nodrošināt praktisku personāla apmācību, instruktāžu, darba kvalitātes kontroli, kā arī nepieciešamību samazināt amatpersonu pārkāpumu skaitu, kā arī tika uzdots VP vadībai kritiski izvērtēt arī savus darba rezultātus.

Savukārt Mūrniekam ministrs uzdevis izvērtēt iespēju uzsākt resorisko pārbaudi vai kriminālprocesu par policijas darbinieku rīcību, reaģējot uz minēto noziedzīgo nodarījumu, lai noskaidrotu, vai nav saskatāmas pazīmes, kas liecina par nolaidību vai citu pārkāpumu, veicot nepieciešamos pasākumus, tai skaitā, kriminālprocesa sākšanu, pierādījumu fiksēšanu vai citu procesuālo darbību veikšanu.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja VP pārstāve Belova, aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis tikusi piemērota policijas uzraudzība. Attiecīgās personas tiek turētas aizdomās par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Tāpat viņi tiek turēti aizdomās par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)