Banner 980x90

Dagdas novadā rīko piketu pret augstu atkritumu izvešanas maksu

Rīga, 29.aug., LETA. Piektdien, 30.augustā plkst.15, pie Dagdas novada domes notiks pikets, protestējot pret augstu atkritumu izvešanas maksu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Piketa prasība ir anulēt noslēgto līgumu ar SIA "Clean R" par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Dagdas novadā, jo noslēgtajā līgumā piedāvātais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs esot būtiski lielāks par blakus esošo novadu šāda pakalpojuma cenām. Salīdzinot ar blakus esošo Krāslavas novadu, kur atkritumu apsaimniekošanas tarifs ir 13,2 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), Dagdas novadā tas būs 23,5 eiro, ieskaitot PVN, par kubikmetru, norāda piketa rīkotāji.

Pašvaldības noslēgtais iepirkums liecina, ka "Clean R" konkursā izvēlēts trīs pretendentu konkurencē. Uzņēmuma piedāvātā maksa par atkritumu izvešanu bijusi zemākā. Līgums ar uzņēmumu noslēgts uz trim gadiem, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis (LRA).

"Tā ir demokrātijas izpausme. Skaidrosim, kāpēc cenas pieaug, un kā tās veidojas," klāstīja domes vadītājs.

Viņš stāstīja, ka jaunais līgums ar "Clean R" būs spēkā no oktobra, taču arī pašlaik pakalpojumu novadā nodrošina šis uzņēmums. Tarifs gan ir par 6,55 eiro lētāks. Uzņēmums augstāku tarifu aprēķinājis, ņemot vērā degvielas, atalgojuma, dabas resursu nodokļa un citu izmaksu pieaugumu.

Savukārt Krāslavas novads, pēc Trūļa teiktā, "gājis garāku ceļu", un novadā atkritumu apsaimniekošanu nodrošina pašvaldības SIA "Krāslavas nami". Taču arī Dagdas novada dome esot gājusi pretī iedzīvotājiem, privātmājām piesakot mazākus konteinerus un nodrošinot atkritumu šķirošanu, kas var samazināt tarifu. Taču daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji šķiro atkritumus nelabprāt, norādīja novada mērs.

Novada vadība tikusies ar piketa rīkotājiem, kuri solījuši nodrošināt kārtību pasākuma laikā. Trūlis pieļāva, ka piketā varētu piedalīties 20-30 iedzīvotāji.

"Clean R" pašvaldības mājaslapā norāda, ka visiem Dagdas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem jāpārslēdz līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)