Banner 980x90

Četros Krāslavas novada ezeros ielaiž 21 000 zandarta mazuļu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Zivju fonda atbalstītā pasākumā "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs" četros Krāslavas novada ezeros ielaists 21 000 vienvasaras zandarta mazuļu ar svaru no viena līdz pieciem gramiem.

Kā aģentūru LETA informēja Krāslavas novada pašvaldībā, Varnaviču, Balta (Bolta) un Skaistas ezerā ielaists pa 5000, bet Indras ezerā - 6000 zandarta mazuļu.

Savukārt Zivju fonda atbalstītajā pasākumā "Zinātniskās pētniecības programmu finansēšana" izstrādāti zivsaimniecības ekspluatācijas noteikumi Ārdavas un Lielā Gaušļa ezeram. Ārdavas ezers atrodas Kombuļu pagastā, tā platība ir 229,8 hektāri. Lielais Gaušļa ezers atrodas Aulejas pagastā, tā platība ir 72,2 hektāri.

Noteikumu izstrāde bijusi nepieciešama, lai nākotnē ezeros varētu organizēt licencēto makšķerēšanu un vēžošanu, kā arī veikt zivju mazuļu ielaišanu. Papildus tam noteikumu izstrādes gaitā ir izpētīta ezeru ihtiofauna, kā arī noteikti virzieni iespējamai ezeru zivsaimnieciskai izmantošanai un turpmākai attīstībai.

Kopējais Zivju fonda projektiem piešķirtais finansējums ezeru zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrādei un zivju resursu pavairošanas un atražošanas pasākumiem publiskajās ūdenstilpēs - 5641 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)