Banner 980x90

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā nākamnedēļ eksperti spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē

Rīga, 6.sept., LETA. Pirmdien, 9.septembrī, eksperti Satiksmes ministrijā (SM) Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Domnīca notiks plkst.14 SM un tās laikā eksperti meklēs risinājumus tam, lai elektriskie skrejriteņi neradītu papildu riskus satiksmes drošībai gan to lietotājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, jo īpaši gājējiem.

Eksperti spriedīs, vai pieļaujamais maksimālais braukšanas ātrums ar elektriskajiem skrejriteņiem būs 20 vai 25 kilometri stundā, vai ar tiem būs atļauts pārvietoties pa velosipēdiem paredzēto infrastruktūru vai pa gājēju ietvēm gājēju ātrumā, vai ar šiem braucamrīkiem varētu ļaut piedalīties ceļu satiksmē no 12 vai 14 gadu vecuma. Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs eksperti no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC), Valsts policijas, Valsts tiesu ekspertīžu biroja, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, Rīgas domes Satiksmes departamenta un vairākām nevalstiskām organizācijām. 

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā plānots apspriest SM, CSDD un sadarbības partneru sākotnēji sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos, piemēram, Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos, kas regulētu elektrisko skrejriteņu vietu ceļu satiksmē. Jaunie noteikumi varētu stāties spēkā nākamā gada pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)