Banner 980x90

VNĪ sāk robežšķērsošanas vietu "Pāternieki" un "Silene" pārbūvi

Rīga, 7.jūn., LETA. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sākuši būvniecības darbus Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietās "Pāternieki" un "Silene", aģentūru LETA informēja VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica.

Kopumā robežšķērsošanas vietu "Pāternieki-Grigorovščina" un "Urbani-Silene" pārbūvē Latvijas un Baltkrievijas pusēs tuvāko gadu laikā plānots ieguldīt aptuveni astoņus miljonus eiro, no kuriem divi miljoni eiro tiek piesaistīti Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

"Šobrīd abu robežšķērsošanas vietu neitrālajā zonā (starpzonā starp Latvijas un Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām) paredzēts izveidot vienotu satiksmes organizācijas risinājumu kā visa veida transportlīdzekļiem, tā arī gājējiem un velosipēdistiem. Lai padarītu efektīvāku robežpunktu darbu, tiks modernizēta perimetra apsardzes sistēma, video novērošanas sistēma, elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi un transportlīdzekļu piespiedu apstādināšanas iekārtas. Šie uzlabojumi palielinās Eiropas robežas ekonomisko aizsardzību - tā būs drošāka, modernāka un ērtāka gan darbiniekiem, gan klientiem," klāstīja Gruškevica.

Ministru kabinets 2018.gadā apstiprināja Latvijas un Baltkrievijas valdības pasākumu plānu, kas ietver sadarbību vairākos virzienos, tostarp robežšķērsošanas vietu "Urbani-Silene" un "Pāternieki-Grigorovščina", kā arī autoceļu un satiksmes uzlabošanu saistībā ar 2021.gadā Minskā un Rīgā notiekošo Pasaules čempionātu hokejā.

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. VNĪ iecerēs ir vēl vairāki ar valsts drošību saistīti projekti ar mērķi nodrošināt labāku ES robežas ekonomisko aizsardzību.

Kopumā valsts veic ieguldījumus piecos ar robežu šķērsošanu saistītos objektos. Vērienīgi darbi ar Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta finansējumu šobrīd notiek arī noslogotākās robežšķērsošanas vietas "Terehova" attīstībā. Visus šos projektus plānots pabeigt līdz 2022.gada nogalei.

VNĪ šobrīd īsteno 33 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)