Banner 980x90

Mākslīgā akmens izstrādājumi mazā virtuvē

Gaumīgi un ērti iekārtot nelielu virtuvi ir īsts izaicinājums, jo šajā mājokļa zonā jāievieto daudzas saimniecībā vajadzīgas ierīces, mēbeles un santehnika. Mūsdienīgi materiāli un inovatīvi dizaina risinājumi šajā ziņā ir ļoti noderīgi. Viens no šādiem materiāliem ir mākslīgais akmens, kas pēdējos gados ļoti plaši tiek izmantots tieši virtuvju aprīkošanā. Mākslīgais akmens ir parocīgs kompaktās virtuvēs, jo tā pielāgošanas iespējas ir ļoti plašas.

Pirms apskatīt konkrētas idejas, kā mazā virtuvē var noderēt mākslīgā akmens izstrādājumi, īsumā par pašu materiālu.

Mākslīgais akmens un tā īpašības
Mākslīgais akmens ir uz akrila bāzes veidots kompozītmateriāls, kuram ir ļoti plašas apstrādes iespējas. Materiāls lieliski piemērots ne tikai virtuvei, bet arī vannasistabai un citām vietām, kur ir nepieciešamība pēc monolītām, izturīgām, viegli kopjamām virsmām. 

Mākslīgā akmens virsmas un izstrādājumi ir:
• ar augstu fizisko un ķīmisko noturību;
• ar praktiski nemanāmām šuvju savienojuma vietām;
• viegli kopjami ar parastiem tīrīšanas līdzekļiem;
• ar plašām dizaina un krāsu variācijām;
• pielāgojami jebkurā vajadzīgajā izmērā;
• nekaitīgi un neizdala izgarojumus;
• uzticami lietojami gadu desmitiem, jo nezaudē savu labo izskatu;
• silti un patīkami taustei;
• piemēroti netradicionāliem dizaina risinājumiem – gravējumiem, izgaismošanai, krāsu un materiālu kombinācijām.

Daži veidi, kā iekārtot funkcionālu virtuvi ar mākslīgā akmens izstrādājumu palīdzību.

♦ Virtuves virsma apvienota ar palodzi
Nelielā virtuves zonā būtisku virsmas paplašinājumu var iegūt uz palodzes rēķina. Izgatavojot virtuves virsmu, kas apvienota ar palodzi, tiek iegūts viens monolīts objekts, ko pilnībā var izmantot jebkurām virtuvē aktuālajām vajadzībām. No mākslīgā akmens iespējams izgatavot vienu virsmu, kurā jau iestrādāti visi vajadzīgie papildinājumi – ventilācijas restes, ūdenslīstes, vieta rozetēm, atkritumu smalcinātājam, plīts virsmai utt. Mākslīgā akmens virsmā iespējams iestrādāt arī mākslīgā akmens izlietni. Virsmu viegli var izgatavot vajadzīgajā izmērā, pielāgojoties stūriem, liekumiem un citām telpas specifikām. 

♦ Bāra lete virtuves galda vietā
Gaumīga bāra lete no mākslīgā akmens ir labs risinājums, kā aizstāt galdu virtuvē, kurā nemaz nav vietas pusdienu galdam. Bāra letes var stiprināt pie sienas, novietot pie loga, izveidot kā papildinājumu virtuves letei. Bāra letes arī var kalpot kā sadalošais elements starp virtuves un dzīvojamo zonu, ja mājoklī ir atvērtais plānojums. 

Lai gan bāra letes daudzi uzskata par interjera risinājumu, kas vairs nav aktuāls, izvēloties gaumīgu materiālu un mūsdienīgu bāra letes dizainu, to lieliski var integrēt modernā interjerā. Bāra letes no mākslīgā akmens būs viegli kopjamas, izturīgas un nezaudēs savu labo izskatu daudzu gadu garumā.

♦ Dažāda izmēra plaukti
Interjera eksperti iesaka, iekārtojot nelielas telpas, domāt vertikāli. Tas nozīmē, ka maksimāli un radoši jāizmanto vertikālā zona, lai novietotu visu nepieciešamo. Kompaktā virtuvē to var panākt ar pielāgotiem plauktiem un plauktiņiem. Mākslīgais akmens ir lieliski piemērots arī plauktiem, it īpaši virtuvē, kur ir aktīva saskare ar šķidrumiem un vielām. Mākslīgais akmens ir blīvs, izturīgs un viegli kopjams, uz tā neveidojas pelējums, tāpēc virtuves zonu un arī plauktus būs viegli kopt. Uz plauktiem ērti var izvietot ne tikai garšvielas un citus sīkumus, bet arī traukus un gaumīgus konteinerus ar pārtikas produktiem.

♦ Kompakta virtuves virsma un izlietne
Virtuves virsma un izlietne ir neatņemami elementi ikvienā virtuvē, tāpēc pat nelielā telpā jāatrod piemērots risinājums. Ja telpa ir specifiska izmēros, tad standarta santehnikas un mēbeļu piedāvājumā var būt grūtības atrast vajadzīgo. Te atkal lielisks risinājuma ir mākslīgā akmens izstrādājumi. No šī materiāla iespējams izgatavot virtuves virsmu, kas apvienota ar izlietni vienā monolītā izstrādājumā. Veicot precīzus mērījumus virtuves zonā, kur jāievieto virsma un izlietne, gala rezultātā tiek iegūts objekts, kas ideāli der tieši tur, kur nepieciešams. Tā var būt pavisam šaura virsma un izlietne, kas vietas taupīšanas nolūkos ielikta stūrī, kurš nav parocīgs nekam citam. Mākslīgais akmens ir piemērots jebkādiem individuāliem risinājumiem gan izmēra, gan dizaina ziņā.

Mākslīgā akmens izstrādājumus virtuvei varat pasūtīt pie SIA "Korte.lv" kas ir viens no vadošajiem mākslīgā akmens apstrādes uzņēmumiem Baltijā. Pieredzējusi speciālistu komanda un modernākās ražošanas iekārtas ļauj uzņēmumam operatīvi izpildīt pat sarežģītākos klientu pasūtījumus un realizēt nestandarta dizainus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)