Banner 980x90

Krāslavas novadā no jaunā gada par 22% augs maksa par ūdeni

Rīga, 7.jūn., LETA. Ar 2020.gada 1.janvāri Krāslavas novadā varētu stāties spēkā jauns ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs, kas paredz 22% sadārdzinājumu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Spēkā esošais tarifs par vienu kubikmetru ūdens ir 2,01 eiro, bet no nākamā gada tas varētu sasniegt 2,45 eiro, kas ir par 22% dārgāk.

SIA "Krāslavas nami" skaidro, ka tarifa izmaiņas ir saistītas ar prognozētajām lietotājiem piegādātā ūdens daudzuma un no lietotājiem savākto notekūdeņu apjoma izmaiņām, elektroenerģijas izmaksu pieaugumu, darba samaksas palielinājumu saistībā ar minimālās darba algas paaugstināšanu un citu izmaksu pieaugumu. Spēkā esošais tarifs apstiprināts 2008.gadā.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2020.gada 1.janvāri, ievērojot nosacījumu, ka līdz tarifa spēkā stāšanas datumam tiks pabeigta esošās ūdens atdzelžošanas stacijas pārbūve un panākta ūdens kvalitātes atbilstība normatīvo aktu prasībām attiecībā par mangāna saturu dzeramajā ūdenī.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu lietotāji var "Krāslavas namos" Brīvības ielā 5, Krāslavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)