Banner 980x90

Kas ir lelles un kāds ir to popularitātes noslēpums

Vairums pirmsskolas un sākumskolas meiteņu vecāku būs dzirdējuši par tādu rotaļlietu kā L.O.L. lelle. Tomēr vecākiem īsti nav skaidrs, kāpēc tieši šīs lellītes tagad ir tik populāras un kā iekarojušas mazo meiteņu sirdis. Kas ir L.O.L. lelle un kāds ir tās noslēpums? Mēģināsim to noskaidrot.

Bērniem patīk kolekcionēt
Bērniem īpaši patīk tās rotaļlietas, ko var kolekcionēt un kas tiek izlaistas sērijās.  Arī L.O.L. lelle ir viena no šādām rotaļlietām. Katra L.O.L. lelle ir daļa no plašākas leļļu kolekcijas, ko bērns var sakrāt ilgākā laika posmā. 

Ja vecāki atceras savu bērnību, tad vairumam bija kāds kolekcionēšanas hobijs. Tās gan ne vienmēr bija rotaļlietas, jo tās bija grūti dabūt, bet gan citi priekšmeti – markas, konfekšu papīrīši, komiksi, plakāti un citas lietas. Kolekcionēšanas pamatā ir ideja, ka tiek iegūts kaut kas tāds, kas nav visiem pieejams, kas ir nelielā skaitā. Tās pats princips izmantots arī šajā gadījumā, jo lellītes sadalītas vairākās kategorijās, daļa no tām ir retās un īpaši retās. Tas nozīmē, ka sakrāt visu kolekciju ir īsts izaicinājums. 

Tērpi un aksesuāri
L.O.L. lelle ir neliela izmēra figūriņa, kurai var grozīt galvu, rokas, arī noņemt un mainīt tērpus. Dažas lellītes var arī likt ūdenī. Lellītēm auksta un silta ūdens ietekmē arī var mainīties krāsa. Katra L.O.L lellīte pie jaunās saimnieces nonāk kopā ne tikai ar tērpu, bet arī dažādiem aksesuāriem. Ražotāji katru lellīti veidojuši citā stilā un ar atšķirīgu vizuālo tēlu, piemēram, sportiste, disko zvaigzne, balerīna, pasaku tēli un citas. Bumba vai kapsula, kurā ievietota L.O.L. lelle, ir ar rokturi, tāpēc to var ērti pārnēsāt, ieliekot tajā lelli un tās aksesuārus. 

Dzīvesstila rotaļlieta
L.O.L. lelli varētu nosaukt par dzīvesstila rotaļlietu, jo ar to palīdzību meitenes izspēlē dažādas situācijas, savā ziņā arī identificē ar tām sevi, gūstot pieredzi un emocijas. Meitenes īpaši sajūsminās par to, ka šīs lellītes tiek veidotas saskaņā ar aktuālajām modes tendencēm, arī aksesuāri ir tādi, kādus būtu ieteikuši modes eksperti. Tā kā iegādāties var ne tikai pašas lellītes, bet arī to mazās māsiņas, dzīvnieciņus, mājas, veikalus un citas lietas, meitenes var spēlēties tiešām radoši un iedzīvināt visdažādākās situācijas.

Ērti paņemt līdzi
Lellīšu kompaktais izmērs un kapsulas vai bumbas to uzglabāšanai ļauj tās ērti un droši pārnēsāt, nepazaudējot nelielās detaļas un aksesuārus. Ja meitenes dodas ciemos viena pie otras, var paņemt līdzi savas L.O.L. lelles un rotaļāties kopā, varbūt samainīties ar lellītēm uz kādu laiku.

Pārsteigums un noslēpums
Viens no galvenajiem nosacījumiem, kāpēc šīs lellītes ir tik pieprasītas, ir fakts, ka ražotāji padomājuši, kā saglabāt bērnos intrigu un interesi, kā papildināt rotaļlietu ar noslēpumainību un pārsteigumiem. Tikmēr, kamēr nav atvērtas vairākas iepakojuma kārtas, izlasītas slepenās ziņas un atrasti nomaskētie simboli, bērns nezina, kāda īsti lellīte ir trāpījusies šajā reizē. Ārējais iepakojums visām ir vienāds, ir tikai norāde, kura lellīšu sērija tā ir. Katrā sērijā ir vairāk nekā 20 lellītes, iepakojumā var būt jebkura no tām. 

Šīs lellītes nemaz nevar atrast kurā katrā veikalā, nereti vecākiem nākas doties meklējumos, kamēr atrod šo rotaļlietu. To popularitāte arī nozīmē to, ka tās ātri pazūd no veikalu plauktiem, it īpaši tad, kad iznākusi jauna sērija. Ērti un bez došanās uz veikalu L.O.L. lellītes varat iegādāties arī bērnu preču interneta veikalā "XS Rotaļlietas": https://www.xsrotallietas.lv/preces/meitenem/komplekti-un-varoni/lol.html

L.O.L. lelles dzīvo arī YouTube kanālā
Vēl viens faktors, kas veicina šo lellīšu popularitāti, ir tas, ka arī interneta vidē tās dzīvo diezgan aktīvu dzīvi. YouTube kanālā ir neskaitāmi daudz video, kur redzamas šīs lellītes, to izsaiņošana, izspēlētas situācija, aksesuāru apskate un citas interesantas lietas. Meitenes labprāt skatās šos video, iedvesmojas, uzzina par jaunumiem, līdz ar to arī rodas vēlme iegādāties atkal jaunas L.O.L. lelles. 

Protams, visi šo lellīšu panākumi ir prasmīgs mārketings, kas ražotājiem nodrošina pamatīgu peļņu. Bet vai tā nav ar jebkuru rotaļlietu?

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)