Banner 980x90

Comparo.me algas kalkulators – izmēģini!

Vai vienmēr esi vēlējies uzzināt, kā veidojas tava alga? Kādi nodokļi tiek maksāti un kādi atvieglojumi tai tiek piemēroti? Izmantojot Comparo.me algas kalkulatoru, ātri un ērti iespējams aprēķināt savas algas apmēru. 

Kas ir darba algas kalkulators?
Neatkarīgi no tā, vai strādā algotu darbu vai arī strādā uz autoratlīdzības līguma, tev ir iespējams aprēķināt savu algu. Gadījumā, ja strādā algotu darbu, algas kalkulators ļaus pārliecināties, vai grāmatvede korekti ir aprēķinājusi tavas algas apmēru. Savukārt, ja esi pašnodarbinātais, varēsi plānot savu algas apmēru un plānot tēriņus. Comparo.me izveidotais darba algas kalkulators ļauj ērti un vienkārši aprēķināt savu algu, vadoties pēc Latvijas nodokļu sistēmas. 

Kas ir bruto un neto alga?
Bruto un neto alga – noteikti ikdienā esi saskāries ar šiem terminiem. Bieži vien cilvēkiem jūk abi šie termini. Tātad – kas tad īsti ir bruto un neto alga?
• Bruto alga – pirms nodokļiem.
• Neto alga – pēc nodokļiem.

Pavisam vienkārši – neto alga ir tas, ko saņem pēc tam, kad nomaksāti visi valstī noteiktie nodokļi. Ja iekārtojies jaunā darbā, ir svarīgi zināt, kāds ir bruto un neto apmērs. To vari aprēķināt arī pats, izmantojot algas kalkulatoru. Darba algas kalkulators ir noderīgs arī tiem, kuri nodokļu maksājumus veic paši, jo ir pašnodarbinātas personas. Tādā veidā iespējams detalizēti saprast, kā atšķiras bruto un neto alga un kādi ir svarīgākie faktori, kas ietekmē, cik daudz naudas saņemsi pēc nodokļu nomaksas. 

Algas aprēķins
Jāņem vērā, ka 2018. gadā stājās spēkā jaunā nodokļu sistēma, kas ieviesa arī jauninājumu – dažādas iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes. Tas paredz, ka tie, kuri saņem vairāk, nodokļos maksā vairāk, savukārt cilvēki, kuru alga ir zemāka, maksā mazākus nodokļus: 
• 20% – gada ienākumam līdz 20 000 eiro;
• 23% – gada ienākuma daļai no 20 000 līdz 55 000 eiro;
• 31,4% – gada ienākuma daļas virs 55 000 eiro.

Atvieglojumu saņemšana
Noteikti nepieciešams pievērst uzmanību arī nodokļu atvieglojumiem, kas nozīmē to, ka ar nodokļiem tiek aplikta mazāka naudas summa. Tādā veidā mainās arī algas aprēķins, jo nepieciešams ņemt vērā arī iespējamos atvieglojumus. Atvieglojumus var saņemt šādas personas:
• vecāki vai aizbildņi,
• personas ar invaliditāti,
• represētas personas,
• personas, kuru apgādībā ir nepilngadīgi brāļi un māsas.

Kā redzams, algas aprēķins šobrīd kļuvis daudz komplicētāks, tāpēc tikai retais, bez specialitātes grāmatvedībā, var atpazīt visas ienākumu komponentes. Ne velti algas aprēķins tiek uzticēt profesionāļiem. Tomēr svarīgi zināt, ka šobrīd ir izveidots darba algas kalkulators, kas ļauj aprēķināt algu arī tiem, kuriem nav šāda veida speciālā izglītība. Algas kalkulatoru var izmantot ikviens no mums, neatkarīgi no vecuma un nodarbošanās veida. Algas aprēķins, izmantojot darba algas kalkulatoru no Comparo.me, ļauj pāris minūšu laikā gūt ieskatu, kāda veida nodokļi un atvieglojumi tev ir pieejami un kā tie ietekme tavu algu. 

Kāpēc izmantot Comparo.me algas kalkulatoru
Protams, internetā ir pieejami arī dažāda veida citi algas kalkulatori, kas ļauj veikt attiecīgos aprēķinus. Comparo.me ir izveidojis draudzīgu, vienkāršu un ērti lietojamu darba algas kalkulatoru, kas ļauj aprēķināt algu ikvienam, neatkarīgi no zināšanu līmeņa. Šeit atradīsi arī visu nepieciešamo informāciju par svarīgākajām komponentēm, kas veido algas aprēķinu, tādā veidā būsi zinošāks par to, kāpēc tava alga ir tāda, kāda tā ir. Darba algas kalkulators Comparo.me mājaslapā pieejams jebkurā diennakts laikā, tāpēc noteikti izmanto arī tu, lai jau šodien uzzinātu svarīgāko informāciju par to, kā veidojas tava alga!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)