Banner 980x90

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerti tradicionāli tiks rīkoti Mežaparka Lielajā estrādē un "Daugavas stadionā"

Rīga, 10.sept., LETA. Ministru kabinets šodien pieņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto projektu, kas nosaka, ka XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kopmēģinājumi un koncerti tradicionāli tiks rīkoti Mežaparka Lielajā estrādē un tās teritorijā, kā arī "Daugavas stadionā".

IZM norāda, ka abām minētajām pasākumu vietām ir atbilstošā kapacitāte uzņemt apjomīgu dalībnieku un skatītāju skaitu, kā arī abās vietās ir iespējams kvalitatīvi īstenot māksliniecisko programmu un nodrošināt koncertu tehnisko aprīkojumu - gaismas režijas realizācija, apskaņošana un scenogrāfijas realizācija.

Svētku pasākumi plānoti arī Brīvības laukumā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, koncertzālē "Lielā ģilde", kultūras, mūzikas un mākslas telpā "Hanzas perons", kultūras pilī "Ziemeļblāzma", Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, VEF Kultūras pilī, Viesturdārzā, Vērmanes dārzā un 11.novembra krastmalā.

IZM izstrādātajā projektā minēts, ka svētku nedēļas programmu veidos dažādi koncerti un pasākumi - koru koncerts "Dziesmubērns", tautas deju lielkoncerts "Saule vija zelta rotu", pūtēju orķestru koncerts "Skaņu rota Latvijai", bērnu un jauniešu simfonisko orķestru koncerts "Simfoniskie rotājumi", mūsdienu deju kolektīvu lieluzvedums "Augstāk par zemi", folkloras programma "Rotā saule, rotā bite", projekts bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām "Roku rokā dziesmu rotā", vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas projekts "Radi rotājot" un pasākumi Vērmanes dārzā.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks nākamgad no 6.jūlija līdz 12.jūlijam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka, lai nodrošinātu XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanu, IZM valdībā iesniedza informatīvo ziņojumu, kurā tiek prasīta papildu finansējuma piešķiršana 1,6 miljonu eiro apmērā. Jautājums tiks skatīts valdībā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts pārvaldes iestāžu prioritāro pasākumu pieprasījumiem uz nākamā gada valsts budžetu.

Ziņojumā norādīts, ka svētku organizēšanai kopumā nepieciešami 6 354 235 eiro, no kuriem 5 744 568 eiro nepieciešami IZM, IeM nepieciešami 157 095 eiro, VM - 145 672 eiro, LTV - 251 900 eiro, bet Latvijas Radio - 55 000 eiro.

Tiek lēsts, ka nākamajos XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalīsies ap 35 000 dalībnieku.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek vienu reizi piecos gados. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsture aizsākusies 1960.gadā, kad pirmo reizi Rīgā pulcējās 8539 dziedātāji un 1200 dejotāji.

Iepriekšējos - XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos 2015.gadā piedalījās 37 890 dalībnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)