Banner 980x90

Vēlēšanās Dagdas novadā uzvarējušais saraksts varētu arī neiegūt mēra krēslu

Daugavpils, 8.jūn., LETA. Pašvaldību Vēlēšanās Dagdas novadā vislielāko iedzīvotāju atbalstu un piecus no 15 deputātu mandātiem ieguvušais "Latgales partijas" saraksts mēra krēslu varētu arī neiegūt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja saraksta līderis Viktors Stikuts, patlaban starp ievēlēto sarakstu pārstāvjiem notiek diskusijas un nav izslēgta iespēja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējām vēlēšanām divas vietas domē zaudējušie Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta pārstāvji vienojas par sadarbību ar saviem līdzšinējiem koalīcijas partneriem "Saskaņu", kā arī Latvijas Reģionu apvienību, tādējādi iegūstot balsu vairākumu un iespēju apstiprināt mēra amatā kādu no minēto politisko pārstāvju vidus.

"Latgales partijas" piedāvājumam ZZS - abiem minētajiem spēkiem atteikties no vadības pašvaldībā par labu jaunajiem politiķiem, ZZS pagaidām neesot piekritis.

ZZS līdere pašreizējā Dagdas novada domes priekšsēdētājas Sandras Viškure aģentūrai LETA atzina, ka viņas pārstāvētajam politiskajam spēkam patlaban notiekot sarunas ar visiem domē ievēlētajiem, atskaitot "Latgales partiju", jo tā priekšvēlēšanu kampaņas laikā esot nodarbojusies ar nomelnošanu, un amatu sadales varianti tiekot izskatīti dažādi.

ZZS pašvaldību vēlēšanās Dagdas novadā ir ieguvis 16,95% vēlētāju atbalstu un tikai trīs no 15 deputātu mandātiem, kas ir par diviem mazāk nekā iepriekšējās pašvaldības vēlēšanās, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

ZZS domē pārstāvēs arī divi esošie domes deputāti Anatols Viškurs un Viktors Krūmiņš.

Savukārt vēlēšanās uzvarējusī "Latgales partija" atkārtoti ir ieguvusi piecus mandātus Dagdas novada domē. "Latgales partiju" jaunajā domes sasaukumā pārstāvēs deputāti Stikuts, Aivars Plotka, Andris Badūns, Olga Golube un Pēteris Tukišs. Stikuts, Plotka un Tukišs jau ir esošās domes deputāti.

17,23% vēlētāju balsis un trīs vietas domē ieguvusi arī Latvijas Reģionu apvienība, to pārstāvēs deputāti - Aivars Trūlis, Edgars Tjarve un Aleksandrs Gžibovskis, kurš ir vienīgais, kas strādāja arī esošajā sasaukumā.

Partija "Saskaņa" Dagdas novadā guvusi 16,71% vēlētāju balsis un tiks pārstāvēta ar diviem deputātiem - Raiti Azinu un Inesi Plesņu - abi arī pašreiz strādā novada domē. Savukārt no partijas "No sirds Latvijai", par ko nobalsoja 15,13% vēlētāju, Dagdas novada domē ievēlēti Raimonds Nipers un Vija Nipere. Nipers jau tagad strādā pašvaldībā.

Kopumā Dagdas novadā vēlēšanās piedalījās 42,12% jeb 2522 vēlētāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)