Banner 980x90

Turpinās iztiesāt krimināllietu par sievietes aplaupīšanu Krāslavā

Daugavpils, 1.jūn., LETA. Šodien Daugavpils tiesa turpinās iztiesāt krimināllietu par kādas 67 gadus vecas sievietes aplaupīšanu Krāslavā 2016.gada augustā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Apsūdzība pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana) - minētajā lietā uzrādīta dieviem 1986. un 1989.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī kādai 35 gadus vecai sievietei. Sieviete apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 20.panta 4.daļas - par atbalstu laupīšanas organizācijā. Viņa sniegusi laupīšanas izpildītājiem informāciju par cietušās dzīvesveidu.

Jau vēstīts, ka pērn 12.augustā aizdomās turamie būdami maskās ielauzās pie cietušās mājās un, piedraudot ar izrēķināšanos, nolaupīja viņai zelta izstrādājumus, 210 eiro un bankas karti, no kuras vēlāk noņēma 1200 eiro.

Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka laupītāji sievietes mājā iekļuvuši, sabojājot plastikāta logu, kas bijis atstāts vēdināšanas režīmā.

Iekļuvuši telpā, laupītāji sasējuši sievieti ar līmlenti un, lai iegūtu informāciju par sievietei piederošajiem naudas līdzekļiem, ar nazi un skrūvgriezi draudējuši viņai ar fizisku izrēķināšanos.

Pārmeklējot māju, laupītāji atraduši sievietes zelta izstrādājumus un maku, no kura izņēmuši 210 eiro, kā arī bankas karti. Lai realizētu savus nodomus, ļaundari atraduši arī dokumentus ar bankas kartes pinkodu, un vēlāk no cietušās konta izņēmuši 1200 eiro.

Par laimi, laupīšanas gaitā sievietei nav nodarīti miesas bojājumi, un, neskatoties uz šoka stāvokli, pēc vīriešu aiziešanas viņai izdevies atbrīvoties un piezvanīt policijai.

Realizējot operatīvo informāciju un veicot kriminālmeklēšanas pasākumu kompleksu, tika iegūta informācija par abu laupītāju atrašanās vietu. Krāslavas iecirkņa policijas darbinieki kopā ar Valsts robežsardzes kinologu aizdomās par minēto laupīšanu aizturēja abus aizdomās turamos, kas jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, vecākais no vīriešiem bijis arī agrāk tiesāts. Aizdomās turamajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Par šādu noziegumu vainīgajām personām paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)