Banner 980x90

Studijas "Sociālais darbinieks" sniedz plaša spektra zināšanas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sociālā darbinieka pienākumi ir ļoti daudzveidīgi, turklāt tā ir lieliska iespēja darīt labu, palīdzot citiem cilvēkiem. Taču, ņemot vērā, ka šis darbs ir ļoti atbildīgs, tā veikšanai nepieciešamas atbilstošas zināšanas un izglītība. Šī iemesla dēļ tiek piedāvātas studijas "Sociālais darbinieks-aprūpētājs".

Kādas iemaņas un zināšanas vajadzīgas, lai darbotos attiecīgajā sfērā?
Sākot no morāla atbalsta sniegšanas un beidzot ar veselības aprūpi – tik dažāda ir sociālā darbinieka-aprūpētāja ikdiena, un tieši tādēļ šīs profesijas pārstāvjiem jābūt ļoti daudzpusīgiem. Lūk, dažas no galvenajām iemaņām un īpašībām, kurām sociālajam darbiniekam jāpiemīt:
- prasmei saprasties ar cilvēkiem un tajos ieklausīties – ņemot vērā, ka sociālais darbinieks ikdienā saskaras ar vairākiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, komunikācijas prasme ir ļoti nozīmīgs faktors;
- atbildības sajūta – tā kā šis darbs saistīts ar cilvēku aprūpi un dažāda veida palīdzības sniegšanu, attiecīgās profesijas pārstāvim jābūt ar ļoti augstu atbildības sajūtu;
- enerģiskums – jāņem vērā, ka sociālā darbinieka ikdiena apvieno gan garīgu, gan emocionālu un fizisku piepūli;
- disciplinētība – sociālais darbs pieprasa īpašu disciplīnu un organizētību, skrupulozi ievērojot darba laiku un grafiku.

Neatņemama komponente – atbilstoša izglītība
Bez jau nosauktajām personības iezīmēm un prasmēm sociālajam darbiniekam neiztikt arī bez attiecīgas izglītības. Viens no variantiem ir iestāties augstskolā, taču šādam solim mēdz būt vairāki trūkumi – studijas ir teju neiespējami apvienot ar darbu, turklāt, neiegūstot budžeta vietu, par tām nākas maksāt ievērojamu naudas summu. Patīkama alternatīva ir studijas "Sociālais darbinieks" tālmācībā – šādu iespēju piedāvā Latvijas Tālmācības profesionālais centrs (LTPC). Šī mācību iestāde piedāvā gan sociālā darbinieka, gan aprūpētāja izglītības programmas, gan profesionālās pilnveides izglītības programmas bērnu aprūpē un sociālajā aprūpē. Turklāt šīs nebūt nav vienīgās izglītības programmas – LTPC iespējams apgūt arī programmētāja, florista, aukles, lietveža un citas profesijas. Turklāt, salīdzinot ar citām mācību iestādēm, LTPC izceļas ar iespēju apgūt nepieciešamās zināšanas no mājām, turklāt – ļoti īsā laika periodā (4 līdz 15 mēnešu laikā). Noderīgi arī, ka uzreiz nav nepieciešams apmaksāt visu mācību maksu – norēķināties iespējams ar ikmēneša maksājumu.

Esi sapratis, ka sociālais darbs ir Tavs aicinājums, taču nevēlies vairākus gadus veltīt studijām? Tam ir optimāls risinājums – izvēlies Latvijas Tālmācības profesionālajā centrā esošās mācību programmas! Šeit nepieciešamās zināšanas un izglītības apliecinājumu iespējams iegūt īsākā laika periodā, turklāt – mācoties no mājām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)