Banner 980x90

Sarkanvīnā sutināti sarkanie kāposti. Receptīte vāciešu gaumē

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Mazliet neparasts ēdiens ir sarkanvīnā sutināti sarkanie kāposti kopā ar āboliem.

Sastāvdaļas:
* 750 g sarkano kāpostu;
* 2 lieli sarkanie sīpoli;
* Neliels ābols;
* 3 ēdamkarotes sviesta;
* 250 ml sausā sarkanvīna;
* 200 ml ūdens;
* 2 ēdamkarotes balzametiķa;
* 5 melno piparu graudi;
* krustnagliņa;
* lauru lapa;
* ēdamkarote cukura;
* ⅔ tējkarotes sāls

Pagatavošana. Pannā ar biezām malām izkausē sviestu, ieber sakapātus kāpostus un sīpolus, uzliek vāku un sutina uz nelielas uguns 15–20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti mīksti. Pievieno sarkanvīnu, kubiciņos sagrieztus ābolus, balzametiķi, sāli, cukuru, ūdeni un kokvilnas drāniņā iesietas nesamaltas garšvielas. Uz mazas uguns vai cepeškrāsnī sutina aptuveni stundu. Izņem garšvielas un pasniedz siltus pie cepeša vai citiem gaļas ēdieniem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)