Banner 980x90

Saeimas deputāti apmeklē Dagdu

Kraslava24.lv
Kraslava24.lv

Piektdien, 12.februārī, pa vienam deputātam no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas dosies kopīgā vizītē uz Dagdas novadu, pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informēja Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja Guna Malinovska.

Vizītes sākumā, plkst.11.00 Saeimas deputātiem ir plānota tikšanās ar pašvaldības deputātiem, kuras laikā paredzēts pārrunāt pašvaldībai aktuālus jautājumus par izglītību, veselības nozares reformām un pakalpojumu pieejamību, drošību, arī bēgļu jautājums, jo Dagdas novads atrodas pašā valsts pierobežā,  finansu izlīdzināšanas fonds.  

Dienas gaitā Saeimas deputāti apmeklēs arī Dagdas vidusskolu un jauniešu iniciatīvu centru, savukārt plkst.15.00 Dagdas novada domes sēžu zālē notiks publiskā diskusijā par tēmu "Ko sagaidām no jaunās valdības?". Uzreiz pēc diskusijas deputātiem varēs uzdot interesējošos jautājumus.

Plānots, ka Dagdā ieradīsies no Latgales vēlēšanu apgabala ievēlētie Saeimas deputāti Jānis Trupovnieks (Zaļo un Zemnieku savienība), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Aldis Adamovičs (Vienotība, Latgales partija), Silvija Šimfa (No sirds Latvijai), Jānis Tutins (Saskaņa) un Juris Viļums (Latvijas Reģionu apvienība).

Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure (ZZS) cer, ka šādas tikšanās uzlabos pašvaldību un valsts augtākā likumdevēja (Saeimas) pārstāvju savstarpējo sapratni, kas var atvieglot darbu abām pusēm. Jebkura veida šāda diskusija ir vēl viens solis, lai katra iedzīvotāja un valsts kopējās intereses ietu roku rokā.

Šādu kopīgu vizīšu tradīcija uzsākta pirms mēneša, kad pēc latgaliešu nevalstisko organizāciju uzaicinājuma notika tikšanās Rēzeknes novada Ružinā, kur tika pārrunāti jautājumi saistībā ar valsts simtgades svinībām un latgaliešu rakstu valodas statusu (iespējām to iekļaut mācību programmā un tiesībām lietot oficiālā saziņā).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)