Banner 980x90

Saeima lemj atbalstīt administratīvi teritoriālās reformas veikšanu

Rīga, 21.marts, LETA. Saeima šodien akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto lēmumu par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) iepriekš Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē pauda, ka izstrādātais lēmums ir īss un paredzēts kā "starta šāviens reformai".

Saskaņā ar lēmuma projektu, jaunās teritoriālās reformas mērķis ir turpināt 1998.gadā sākto reformu un līdz 2021.gadam izveidot ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem par samērīgām izmaksām.

Ministrs skaidroja, ka ir izstrādāts plāns reformas turpmākai virzībai - 14.maijā Ministru kabinetā tiks izskatīts informatīvais ziņojums "Par sabiedriskai apspriešanai izvirzāmo administratīvo teritoriālā iedalījuma modeli", pēcāk, no 16.maija līdz 31.augustam, VARAM vēlas veikt konsultācijas ar visām 119 pašvaldībām un sabiedrību par jaunās reformas modeli.

Sākot konsultācijas, VARAM paralēli gatavos likumprojektā minēto attīstības plānošanas dokumentu - konceptuālo ziņojumu "Par administratīvi teritoriālo iedalījumu". Ja viss noritēs kā iecerēts, ministrijas pārstāvji paredz, ka 3.septembrī Ministru kabinets izskatīs šo konceptuālo ziņojumu.

Pāris dienas vēlāk uz konceptuālā ziņojuma pamata plānots izstrādāt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kas būs jāizsludina Valsts sekretāru sanāksmē.

Saskaņā ar ministrijas izstrādātā plāna grafiku, valdība par likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimā varētu lemt 26.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)