Banner 980x90

Reirs: Bērnu tiesību, ģimenes politikas, sociālās palīdzības un pakalpojumu joma veidota sociāli atbildīga

Rīga, 24.marts, LETA. Bērnu tiesību, ģimenes politikas, sociālās palīdzības un pakalpojumu joma veidota sociāli atbildīga, komentējot tiesībsarga Jura Jansona ikgadējā ziņojumā teikto, ka Latvijā apņemšanās būt sociāli atbildīgiem ir tikai vārdi bez reāla seguma, norādīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Vienlaikus viņš skaidroja, ka sociāli atbildīga pieeja ir nepārtraukts process, kas saistīts ar vairākiem faktoriem, taču, vērtējot līdz šim nozarē paveikto, līdzšinējā rīcībpolitika minētajās jomās uzskatāma par sociāli atbildīgu.

Pēc Reira paustā, pēdējos gados, it īpaši pēc ekonomiskās krīzes pārvarēšanas, pakāpeniski pilnveidots ģimeņu atbalsts, īpašu vērību pievēršot tieši mazaizsargātākajām iedzīvotāju grupām. Pērn izstrādātie un pieņemtie normatīvie akti nodrošinājuši, ka 2017.gadā būtiski palielināts atbalsts apgādnieku zaudējušiem bērniem un aizbildnībā esošiem bērniem, palielināts atlīdzības apmērs bērna pirmsadopcijas laikā, daudzbērnu ģimenēm, kurās aug četri un vairāk bērnu, palielināts ģimenes valsts pabalsta apmērs, bet turpmāk plānots pabalsta palielinājums arī tām ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērnu.

Vienlaikus Reirs norādīja, ka 2017.gadā ir pilnveidota atbalsta sistēma vecāku pabalsta aprēķināšanas nosacījumiem, būtiski paplašinātas iespējas saņemt atbalsta grupu pakalpojumu, psihologa un citu speciālistu konsultācijas ne tikai audžuģimenēm, bet arī adoptētājiem, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Tāpat tiek īstenots visu Latviju aptverošs projekts par sabiedrībā balstītiem sociālajiem pakalpojumiem, piebilda Reirs.

Viņš min arī specializēto audžuģimeņu pilotprojektu, kas nodrošinās, ka tuvākā nākotnē bez vecāku gādības palikušie bērni iespējami ātri nonāktu ģimeniskā vidē augšanai un attīstībai vispiemērotākajos apstākļos. Savukārt, ņemot vērā Tiesībsarga ieteikumus, izstrādāti grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā saistībā ar bērnu tiesībām iesniegt sūdzības. Grozījumi atbalstīti Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)