Banner 980x90

Priedaines skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem

Rīga, 6.sept., LETA. Priedaines skatu tornī noslēgušies rekonstrukcijas darbi, aģentūra LETA uzzināja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā.

"Iepriekš informējām, ka skatu torņa septītajā kāpņu laukumā bija radušies bojājumi, un, drošības apsvērumu dēļ, tas uz rekonstrukcijas laiku tika slēgts. Visi bojājumi ir novērsti un tornis ir pieejams apmeklētājiem," pastāstīja LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

No 32 metrus augstā Priedaines skatu torņa paveras skats uz Daugavas loku mežiem, Krāslavu un vairāku baznīcu virsotnēm. Tā pakājē iekārtota arī atpūtas vieta, kurā baudīt īpaši aizsargājamās teritorijas "Augšdaugava" skatus.

LETA šā gada maija sākumā vēstīja, ka uz laiku ir slēgts Priedaines skatu tornis saistībā ar tehniskās apsekošanas laikā konstatētiem bojājumiem torņa konstrukcijā un drošības apsvērumu dēļ. LVM mežkopības plānošanas vadītājs toreiz norādīja, ka Priedaines skatu torņa septītā kāpņu laukumā bija radušies būtiski trupes bojājumi nesošajā konstrukcijā.

LVM atgādina, ka no Priedaines skatu torņa paveras skats uz Daugavas loku mežiem, Krāslavu un vairāku baznīcu virsotnēm. Tā pakājē iekārtota arī atpūtas vieta, kurā baudīt īpaši aizsargājamās teritorijas "Augšdaugava" skatus.

Priedaines skatu tornis ir augstākais koka skatu tornis Latvijā, kura augstums sasniedz 32 metrus.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)