Banner 980x90

Piecas no 33 Latgales komandām "Eksperiments" pusfinālā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvenergo koncerna fizikas erudīcijas konkursa "Eksperiments" Latgales pusfinālā tikās piecas spēcīgākās reģiona komandas – pa vienai no Nautrēnu vidusskolas, Maltas vidusskolas, Aglonas vidusskolas un divas komandas no Līvānu 2.vidusskolas. 

Spraigā sacensībā visas komandas uzrādīja augstus rezultātus, tomēr šoreiz priekšgalā kā zinošākā izvirzījās un ceļazīmi uz fināla spēli televīzijas kanālā LNT izcīnīja Nautrēnu vidusskolas komanda "Omiņi" ar skolotāju-konsultanti Ingunu Pašāni.

Pusfināla posmā jaunieši tikās klātienē, lai veiktu vairākus praktiskus un ar reālo dzīvi saistītus uzdevumus, kuru izpildei nepieciešamas spēcīgas zināšanas fizikā par elektrisko ķēžu slēgšanu, siltuma bilances vienādojumu, lēcas formulu un citiem fizikas tematiem.

Dalībnieku sniegumu vērtēja pieredzējuši fiziķi – Rīgas Tehniskās universitātes docents Pēteris Apse-Apsītis, kurš komandu dalībniekiem novēlēja vienmēr pārliecināties par dzirdēto vai redzēto saviem spēkiem un arī turpmāk censties izzināt vairāk. Tāpat žūrijas komisijā piedalījās AS "Sadales tīkls" Austrumu Releju nodaļas vadītājs Juris Veinšteins, Latvijas Universitātes Jauno fiziķu skolas vadītāja Virgīnija Liepiņa, kā arī fizikas skolotājs un "Eksperiments" eksperts Aivars Eriņš.

Pusfināla kārtā komanda "Omiņi" no Nautrēnu vidusskolas nopelnīja 20 punktus, komanda "Arhimēda spēks" no Maltas vidusskolas 14 punktus, "Fotons" no Līvānu 2. vidusskolas 13 punktus, "Kepleri" no Aglonas vidusskolas un otra Līvānu 2.vidusskolas komanda "fotoelementi" 12 punktus.

"Eksperiments" fināla spēlē par galveno balvu, ceļojumu uz Rimini Itālijā, sacentīsies pa vienai stiprākajai komandai no katra Latvijas reģiona – Kurzemes, Zemgales, Rīgas, Latgales, Vidzemes un Rīgas pilsētas.

"Omiņi" ir ceturtā komanda, kas kvalificējusies finālam, pārējās komandas tiks vēl noskaidrotas atlikušajās pusfināla kārtās.

2015./2016.mācību gadā erudīcijas konkursam "Eksperiments" reģistrējās 211 komandas, kas pārstāv 165 skolas jeb katru piekto Latvijas skolu, kurā mācās 8. un 9.klašu skolēni. Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss "Eksperiments" notiek jau 21.sezonu – iepriekš tas bija pazīstams ar nosaukumiem "Vatiņš", "Voltiņš", "Kam gaišāka galva?" un "Gaišākā galva".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)