Banner 980x90

Par Rektoru padomes priekšsēdētāju piekto reizi ieceļ Barševski

Rīga, 19.janv., LETA. Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā uz piekto termiņu ievēlēts padomes esošais vadītājs Arvīds Barševskis, kurš drīzumā beigs pildīt rektora amata pienākumus Daugavpils Universitātē.

Barševskis Daugavpils Universitātes rektora amatu ieņem jau otro jeb maksimālo termiņu, tāpēc februārī notiks jauna rektora vēlēšanas, kurās tiks ievēlēts jauns augstskolas rektors. Līdz ar to radīsies situācija, ka Rektoru padomi vadīs persona, kas pati nav rektors.

Barševskis aģentūrai LETA atzina, ka Rektoru padomes lēmums bija negaidīts un vēl vakar šādu iznākumu viņš neparedzēja. Kā otra pretendente padomes priekšsēdētāja amatam bija Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela.

Esošais padomes vadītājs vēlēšanās saņēma pārliecinošu balsu vairākumu. Barševskis uzsvēra, ka ļoti lietderīgi būtu turpmāk strādāt tandēmā ar Muktupāvelu, par ko padome arī vienojusies. Tas nozīmēs, ka arī Muktupāvela būtu pilnvarota pārstāvēt Rektoru padomi.

Barševskis uzskata, ka šāds Rektoru padomes lēmums nozīmēja vēlmi un nepieciešamību uzturēt stabilitāti padomē. Viņš gan atgādināja, ka tā nebūs pirmā reize, kad Rektoru padomi vadīs cilvēks, kas vairs neieņem rektora amatu.

Barševskis ir bioloģijas zinātņu doktors, profesors, vairāku profesionālo asociāciju biedrs un vairāku desmitu zinātnisko publikāciju autors. Viņš darbojas vairāku zinātnisko žurnālu redkolēģijās, bijis viens no dibinātājiem un joprojām aktīvi veido "Scopus" un citās starptautiskajās datubāzēs iekļautos un indeksētos žurnālus "Baltic Journal of Coleopterology" un "Acta Biologica Universitatis Daugavpiliensis".

Padomes vadītājs tiek pārvēlēts ik pēc diviem gadiem. Pirmo reizi padomes priekšsēdētāja amatā Barševskis tika ievēlēts 2010.gada janvārī, amatā tiekot atkārtoti pārvēlētam ik pēc diviem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)