Banner 980x90

papildināta - Krāslavas novadā no ledus gabala Daugavā izglābj piecus cilvēkus

(Papildināta no 4.rindkopas.)

Rīga/Daugavpils, 3.marts, LETA. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji vakar no ledus gabala Daugavā izglābuši piecus cilvēkus.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD, negadījums notika Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā, kur Daugavā bija atdalījies ledus gabals, uz kura atradās desmit cilvēki.

Vēl pirms glābēju ierašanās pieciem cilvēkiem no ledus gabala izdevās nokļūt krastā pašu spēkiem, savukārt vēl piecus glābēji nogādāja krastā, izmantojot glābšanas dēli, un nodeva mediķu aprūpē.

Kā aģentūra LETA noskaidroja VUGD Latgales reģiona brigādes Krāslavas daļā, bīstamajā situācijā nokļuvušās personas bija makšķernieki.

Vakar Daugavā Ūdrīšu pagasta teritorijā labi ķērušās zivis un turp sabraukuši vairāki desmiti zemledus makšķerēšanas entuziastu no malu malām. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, Daugavas ledus bija kļuvis trauslāks, neizturēja lielo cilvēku pieplūdumu un sāka plaisāt. Sākotnēji uz nolūzušā ledus gabala atradušies vairāki desmiti makšķernieku. Veiklākie no tiem, redzot notiekošo, spēja pārlēkt pāri plaisai un pašu spēkiem nokļūt krastā.

Kāds vīrietis, kurš, visticamāk, vēl būtu paspējis nokļūt krastā, bija atteicies to darīt, jo viņam kļuvis žēl atstāt uz nolūzušā ledus gabala savu makšķernieka kasti ar piederumiem.

Beigās uz nolūzušā ledus gabala Daugavā palikuši pieci cilvēki, kuri nebija spējuši nokļūt krastā pašu spēkiem. Veiksmīgā kārtā ledus gabals, peldot pa straumi, uzdūries upē tuvumā esošajai saliņai un apstājies, tādējādi cilvēki paspējuši pārkāpt uz sauszemes, kur viņi sagaidījuši glābēju ierašanos.

Glābšanas dienestā paskaidroja, ka atrašanās uz peldoša ledus gabala upē ir sevišķi bīstama, jo pastāv liela iespēja iet bojā, tiekot saspiestam starp peldošiem ledus gabaliem, vai pakļūt zem ledus gabala. Patlaban nevienam neesot tāda aprīkojuma, kas ļautu izglābt šādās situācijās nokļuvušus cilvēkus.

Glābšanas darbus atvieglojis arī tas, kas notikuma vietā Daugavai bijis piebraucamais ceļš.

Krāslavas novada pašvaldībā aģentūra LETA noskaidroja, ka tā pagaidām nav izstrādājusi saistošos noteikumus, kas reglamentētu personu atrašanos uz ledus. Pašvaldībā arī neizslēdza iespēju, ka minētais notikums varētu kļūt par iemeslu aizdomāties par šādu noteikumu izstrādāšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)