Banner 980x90

papildināta - Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Krāslavas novadā gājuši bojā divi cilvēki

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Rīga, 16.janv., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 28 ugunsgrēki, tajos divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar ap plkst.18 ugunsdzēsēji devās uz Krāslavas novada Skaistas pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 130 kvadrātmetru platībā un tas bija daļēji iebrucis. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts ap pusnakti.

Savukārt ap plkst. 22.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Stūrīša ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg pie dzīvojamās mājas piebūvēta vienstāvu garāža ar divām vieglajām automašīnām 80 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts ap plkst.2.

Aptuveni tajā pat laikā tika saņemts izsaukums uz Atmodas bulvāri Liepājā, kur dega dārza māja 4 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dārza mājas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pirmdien 15 ugunsgrēki dzēsti novados, desmit Rīgā, bet trīs citās pilsētās. Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siena ruļļi, siens, elektrības rozete, krāsns, veļas mazgājamā mašīna, virtuves grīda, traktors, dārza māja, saimniecības ēka un šķūnis, sodrēji 14 ēku dūmvados un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 20 glābšanas darbus - septiņus novados, 11 Rīgā, bet divus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 293 ugunsgrēki, tajos cietuši 16, bet gājuši bojā trīs cilvēki, liecina VUGD statistika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)