Banner 980x90

No nevainīga ādas veidojuma līdz... Kā sevi pasargāt no melanomas?

Par papilomu ir dzirdējuši daudzi, taču ne visi zina to, ka šis vīruss spēj attīstīties ļoti strauji, turklāt tas var būt viens no iemesliem, kādēļ cilvēki saslimst ar ļaundabīgiem ādas audzējiem. Cilvēka papilomas vīruss jau eksistē mūsu organismā (aptuveni 85% pasaules iedzīvotāju), un tas ietekmē ne tikai papilomu, bet arī dzimumzīmju, kārpu un citu pigmenta plankumu veidošanos uz ķermeņa. Diemžēl viens no mūsdienās agresīvākajiem un izplatītākajiem ādas audzēju veidiem ir ādas vēzis jeb melanoma ir tieši tas, kurš attīstās šāda tipa ādas veidojumos.

Kā norāda ASV medicīnas zinātņu doktors un galvenais onkologs Ali W Bseiso, papilomas vīruss pats par sevi nav bīstams, taču jāņem vērā tas, ka kāds no šiem ādas veidojumiem var pārveidoties par melanomu. Šis vēzis ļoti ātri progresē, un tas nav ārstējams nedz ar ķīmijterapijām, nedz medikamentiem vai citām metodēm. Vienīgais, kas var palīdzēt, ir tā diagnosticēšana un likvidēšana agrīnā stadijā, tādēļ ne velti ārsti atgādina par dzimumzīmju un citu ādas veidojumu pārbaudi, kas īpaši svarīga tiem, kuriem uz ķermeņa tādi ir vairāki. 

Iemesli, kas veicina papilomu pārveidošanos par melanomu, var būt dažādi:
• uzturēšanās tiešos saules staros;
• papilomas vai dzimumzīmes apdegums;
• dzīvošana teritorijā ar sliktu ekoloģisko sistēmu;
• iedzimtība;
• ātkārtoti pigmenta veidojumu bojājumi (skujoties, peldoties, darba laikā u.c.). 

Parasta pigmenta pārtapšana par melanomu var notikt salīdzinoši īsā laikā – no nedēļas līdz mēnesim. Šo procesu ietekmē cilvēka imūnsistēmas darbība un papilomas lielums. Viens no riska faktoriem ir tas, ka cilvēks, uz kura ķermeņa notiek šis process, pats to var arī nejust līdz brīdim, kad melanoma jau ir pārgājusi nopietnā stadijā. 

Īpaši pievērst uzmanību savai veselībai vajadzētu tiem cilvēkiem, kuriem uz ādas jau ir lielāki pigmenta plankumi vai arī mēdz parādīties jaunas papilomas. Šāda ādas veidojumu rašanās liecina, ka organismā aktīvi darbojas papilomas vīruss, kas attiecīgi var tikt saistīts ar augstāku melanomas saslimšanas risku. Biežāk ar melanomu sirgst vecāka gadagājuma cilvēki. 

Ne visās ķermeņa daļās ir vienlīdz augsts risks papilomu attīstībai. 92% gadījumu tās mēdz parādīties galvas matainajā daļā, kā arī uz dzimumorgāniem, dzemdes kakla un pat anālajā atverē (pārveidojas par dzimumorgānu kārpu).

Kā samazināt risku, ka ādas veidojums pārtaps par melanomu?
Viens no svarīgākajiem padomiem, kuru ārsti iesaka ņemt vērā, ir izvairīšanās no ilgstošas atrašanās tiešos saules staros un saules apdevumiem. Šāda veida UV staru ietekme visaktīvāk veicina ļaundabīgā audzēja attīstību.

Otrkārt, jārūpējas par savu veselību un dzīvesveidu, pievēršot uzmanību tam, ko lietojam ikdienā – uzturs, ūdens, vitamīni, maksimāli izvairoties no organisma piesārņošanas, kas var pazemināt imūnsistēmu, ļaujot attīstīties melanomai. 

Treškārt, cilvēka papilomas vīrusa ārstēšanu un stabilizēšanu iespējams veikt, lietojot speciālu krēmu Papillor. Šis unikālais preparāts radīts onkoloģijas institūtā MarshfieldCenter, un tam ir divpusēja iedarbība – tas ne tikai atbrīvo cilvēka ķermeni no papilomām un kārpām, bet arī samazina papilomas vīrusa aktivitāti līdz minimālai. Tas nozīmē, ka šī krēma lietošana var ievērojami samazināt risku saslimt ar ādas vēzi, kas ir īpaši aktuāla cilvēkiem, kuriem ir daudz ādas veidojumu. 

Papillor krēms ir vienīgais līdzeklis, kas aktīvi iedarbojas ne tikai uz ārējām izpausmēm (ādas veidojumiem), bet arī pašu vīrusu. Šobrīd šī preparāta ražošanas apjomi ir nelieli, taču tas pakāpeniski kļūst pieejams dažādās pasaules vietās. Ārsti vispirms to cenšas nodrošināt pacientiem ar visaugstāko saslimšanas risku. 

2016. gadā Teksasas universitātes Vēža centrā veiksmīgi tika pabeigti šī preparāta klīniskie izmēģinājumi, pēc kuriem eksperti plašākai sabiedrībai atklāja vairākus secinājumus par Papillor:
♦ preparāta efektivitāti aprēķināja, izmantojot standarta metodiku (izveseļojušos pacientu skaits pret kopējo 100 cilvēku grupā, kas tika ārstēti):
     • 99% atbrīvojās no papilomām*;
     • 100% atbrīvojās no kārpām*;
* Šajā gadījumā atbrīvošanās nozīmē, ka sešu mēnešu laikā neparādījās jauni ādas veidojumi. 
♦ netika konstatētas nevēlamas blakusparādības vai alerģiskas reakcijas;
♦ papillor krēms tika atzīts par vadošo preparātu cīņā ar papilomas vīrusu. 

Šis krēms ir pārbaudīts, veicot dažādus klīniskus izmeklējumus ASV, kā arī, sertificēts Vācijā, Berlīnē, lai to būtu iespējams pārdot Eiropas Savienības valstīs. Šobrīd tiek pabeigti klīniskie izmēģinājumi Ķīnā, Japānā un Vjetnamā, jo Āzijas reģiona valstis par Papillor krēmu izrāda īpašu interesi. Izmēģinājumi apstiprinājuši, ka preparātam ir ļoti augsts efektivitātes līmenis. 

Pēc veiktajiem novērojumiem, analīzēm un testiem, tika secināts arī, ka Papillor 93% gadījumu samazina papilomu aktivitāti par 95-97%. Tas nozīmē, ka, lai arī atlikušajiem 7% izmēģinājuma dalībnieku joprojām bija novērojama ādas veidojumu aktivitāte, tā bija par deviņām, desmit reizēm zemāka nekā pirms krēma lietošanas, un jaunu papilomu parādīšanās tikpat kā nenotika. 

Kur iespējams iegādāties Papillor krēmu?
Šobrīd šo krēmu var nopirkt ražotāja mājaslapā, noformējot pirkumu, un tas tiks piegādāts uz norādīto adresi. Samaksu par preparātu nepieciešams veikt tikai pēc tam, kad krēms saņemts un pārbaudīts. 

Kā jau tika minēts, šis krēms pagaidām tiek ražots nelielos apjomos, tādēļ aptiekās vēl nav pieejams. Krēma sastāvā ir dažādi vērtīgi un sarežģīti komponenti, turklāt ražošanas procesā tiek iesaistīts arī roku darbs, kas ietekmē produkcijas apjomu un tā veidošanas ātrumu. Tieši šobrīd Papillor krēmu iespējams iegādāties ar īpašu atlaidi, turklāt nākotnē pastāv cerība, ka tā cena varētu būt īpaši draudzīga tiem, kam preparāts īpaši nepieciešams, jo sākta sadarbība ar starptautiskiem ziedojumu fondiem. 

Šobrīd šī preparāta ražotāja galvenais mērķis ir palielināt izgatavošanas apjomus, lai krēms būtu pieejams visā pasaulē un to varētu lietot tie pacienti, kam tas visvairāk nepieciešams. Tā kā Papillor šobrīd ir vienīgais medikaments, kuru iespējams lietot profilaktiskos nolūkos, lai izvairītos no melanomas veidošanās, tam ir īpaša pievienotā vērtība. Par spīti tam, ka krēms tikai nesen parādījies pārdošanā, par to jau ir radusies milzīga interese un augsts pieprasījums. Ražotāji cer, ka tuvākajā laikā krēma apjoms būs pietiekams, lai to varētu iegādāties visi, kas vēlas. 

Noslēgumā jāatgādina, ka papilomas, kārpas un citi ādas veidojumi noteikti ir jāuztver nopietni, jo pastāv risks, ka tie var pārveidoties par melanomu jeb ādas vēzi. Un šis ādas vēzis ir ārstējams tikai agrīnā stadijā, pretējā gadījumā iznākums diemžēl ir letāls. Lai maksimāli izvairītos no saslimšanas ar melanomu, ir vērts jau savlaicīgi veikt profilaktiskos pasākumus, tādēļ tiem cilvēkiem, kuriem uz ķermeņa ir īpaši daudz ādas veidojumu, turklāt tie turpina parādīties, ne tikai regulāri būtu ieteicams apmeklēt dermatologu un veikt ādas pārbaudes, bet arī lietot Papillor krēmu, kas šobrīd ir pieejams ar īpašu atlaidi!

Lai iegādātos Papillor krēmu, zvaniet 66102122 vai apmeklējiet mājaslapu https://papillor.eu/lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)