Banner 980x90

LIZDA: Nebūtu korekti pārskatīt valsts ģimnāziju statusa piešķiršanas kritērijus atsevišķu izglītības iestāžu dēļ

Rīga, 18.febr., LETA. Pārskatīt valsts ģimnāziju statusa piešķiršanas kritērijus atsevišķu izglītības iestāžu dēļ nebūtu korekti pret citām izglītības iestādēm, kas jau saņēmušas vai iepriekš nav saņēmušas valsts ģimnāzijas statusu, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga pauda, ka valsts ģimnāzijām ir augstākā kritēriju latiņa vidējās izglītības iestāžu līmenī, kas paredz kā papildu funkcijas, tā arī kvalitatīvos un kvantitatīvos kritēriji, par ko tiek dota papildu nauda.

"Ja uzstādīta prasību latiņa, tad izglītības iestādēm tām ir jāseko. Lai būtu korekti pret pārējiem un neradītu precedentus, prasot izņemt kādus kritērijus. Tā var ieslīgt nepārāk vēlamās atkāpēs un to var izmantot arī citas izglītības iestādes sava statusa noturēšanai. Nebūtu prātīgi šādā veidā devalvēt valsts ģimnāzijas statusu, tāpēc būtu jāpieturas pie vienādiem noteikumiem," teica Vanaga.

LETA jau ziņoja, ka par atkārtotu valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas kritēriju neizpildi četrām valsts ģimnāzijām draud statusa atņemšana. Lai izglītības iestāde varētu pretendēt uz valsts ģimnāzijas statusu, kas nodrošina arī piemaksas pedagogu algām, tai ir jāatbilst vairākiem kritērijiem, tostarp jābūt atbilstošam skolēnu skaitam un augstiem centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Trīs no četrām izglītības iestādēm - Gulbenes novada valsts ģimnāzija, Jūrmalas valsts ģimnāzija un Viļakas valstsģimnāzija - atkārtoti neizpilda noteikumos par ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību un kritērijiem noteikto minimālā skolēnu skaitu kritēriju.

Viļakas valsts ģimnāzija 2018.gadā nav izpildījusi arī skolēnu rezultātu valsts centralizētajos eksāmenos kritēriju. Šo pašu kritēriju, taču jau atkārtoti, neizpilda arī Krāslavas valsts ģimnāzija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)