Banner 980x90

Lielākais "Spēlmaņu nakts" nomināciju skaits izrādēm - "Pūt, vējiņi", "Vēstures izpētes komisija" un "MUMU"

Rīga, 17.jūn., LETA. Visvairāk "Spēlmaņu nakts" nomināciju šogad piešķirtas izrādēm "Pūt, vējiņi", "Vēstures izpētes komisija" un "MUMU", aģentūra LETA uzzināja "Spēlmaņu nakts 2018/2019" nominantu paziņošanas pasākumā.

Nominācijai "Gada lielās formas izrāde" nominēta Valmieras Drāmas teātra izrāde "Hamlets", Liepājas teātra izrāde "Liepāja-Latvijas galvaspilsēta", Mihaila Čehovas Rīgas Krievu teātra izrāde "MUMU", kā arī Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Pūt, vējiņi!" un Jaunā Rīgas teātra izrāde "Vēstures izpētes komisija".

Savukārt nominācijai "Gada mazās formas" nominēta Dailes teātra izrādes "Dēls" un "Kalpones", Daugavpils teātra izrāde "Kliedzēji", Valmieras Drāmas teātra izrāde "Mārtins Īdens", "Dirty Deal Teatro" teātra izrāde "Pēc grāmatas motīviem", kā arī Kristīnes Krūzes izrāde "Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi."

Nominācijai "Gada režisors" nominēti režisors Alvis Hermanis par "Vēstures izpētes komisiju", Viesturs Kairišs par izrādi "MUMU" un Latvijas Nacionālajā operā un baletā iestudēto izrādi "Klīstošais Holandietis". Balvai nominēts arī režisors Viesturs Roziņš par izrādēm "Kliedzēji", "Piramīda" un "Salātlapiņa".

"Gada režisora" balvai nominēts arī Elmārs Seņkovs par izrādi "Pūt, vējiņi!", kā arī Valters Sīlis par izrādēm "Liepāja-Latvijas galvaspilsēta", "Tikšanās vieta-Rīgas pilsētas II teātris" un "Pēc grāmatas motīviem".

Tikmēr nominācijā "Gada aktrise" nominēti Lauma Balode par Zentas Mauriņas lomu izrādē "Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi", Zane Dombrovska par Aleksandras Beļcovas lomu izrādē "Meistars un Aleksandra", kā arī Rēzija Kalniņa par lomām izrādēs "Bīstamie sakari", "Kalpones" un "Lauva ziemā".

Minētai balvai arī nominēta Inese Kučinska par Bernardas Albas lomu izrādē "Bernardas Albas nams", Ieva Segliņa par Klēras lomu izrādē "Kalpones" un Ilze Ķuzule-Skrastiņa par lomām izrādēs "Kalpones", "Salemas raganas" un "Lulū".

Savukārt nominācijai "Gada aktieris" nominēts aktieris Rolands Beķeris par Normana lomu izrādē "Ģērbējs", Egons Dombrovskis par Roberto Zuko lomu izrādē "Roberto Zuko", kā arī Andris Keišs par Vīlera lomu izrādē "Linda Vista". Tāpat nominēts aktieris Ģirts Ķesteris par Pjēra lomu izrādē "Dēls", Mārtiņš Meiers par Hamleta lomu izrādē "Hamlets" un arī Kaspars Znotiņš par lomu izrādē "Vēstures izpētes komisija".

Jau ziņots, ka šodien tika paziņoti "Spēlmaņu nakts" gada balvas nominanti 16 kategorijās. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 23.novembrī, Dailes teātrī, un tās režisore šogad būs aktrise Marija Bērziņa.

Vairāk nekā 100 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisijas piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķe, zinātniece un teātra vietnes "www.kroders.lv" galvenā redaktore Ieva Rodiņa, teātra kritiķe un zinātniece Maija Svarinska, teātra kritiķis Normunds Akots, teātra kritiķis, laikraksta "Diena" žurnālists Atis Rozentāls, kā arī žurnālists un dramaturgs Uģis Segliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)