Banner 980x90

"Latvijas maiznieka" akcionāri izmantojuši pirmpirkuma tiesības iegādāties valstij piederošās akcijas

AS "Latvijas maiznieks" akcionāri izmantojuši pirmpirkuma tiesības iegādāties valstij piederošās kompānijas akcijas, liecina "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" ("Processor") publiskotā informācija.

Rīga, 6.janv., LETA. AS "Latvijas maiznieks" akcionāri izmantojuši pirmpirkuma tiesības iegādāties valstij piederošās kompānijas akcijas, liecina "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" ("Processor") publiskotā informācija. "Processor" plānoja šogad 31.janvārī izsolīt valstij piederošās "Latvijas maiznieka" akcijas, taču izsole nenotiks, jo kompānijas akcionāri ir izmantojuši pirmpirkuma tiesības. Pērn 30.decembrī noslēgts pirkuma līgums par visu valstij piederošo 1002 akciju, kas veido 3,97% no pamatkapitāla, iegādi. Akciju sākumcena bija noteikta  211 422 eiro. "Latvijas maiznieka" lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Maral Invest".  "Latvijas maiznieka" pamatkapitāls ir 895 629,5 eiro apmērā, kuru veido 25 229 akcijas 35,5 eiro nominālvērtībā.  Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latvijas maiznieks" 2018.gadā strādāja ar 28,72 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45% - līdz 680 649 eiro. Uzņēmums ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērijas "Zeltene", "Vita!", "Melnā", "Īstenā", "Zemnieku" un "Latvijas graudu maize".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)