Banner 980x90

Latgaliešu kultūras balvai "Boņuks" saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi

Rīga, 11.janv., LETA. Šogad latgaliešu kultūras balvai "Boņuks" saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi, aģentūru LETA informēja Latgales vēstniecība "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Pieteikumu iesniegšana oficiāli noslēgusies ceturtdien, taču konkursa rīkotāji gatavi pieteikumus saņemt vēl līdz nedēļas beigām. Arī paši rīkotāji izvērtēšot, vai nav aizmirsta kāda persona, bez kuras aizvadītais Latgales kultūras gads nebūtu bijis iedomājams.

Husare sprieda, ka šīs gads būs īpašs arī konkursa žūrijai, jo mainīta balvas pretendentu izvirzīšanas kārtība.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2018" pasniegšanas ceremonija notiks 24.februārī plkst.16.

Jau vēstīts, ka līdz šim balvas "Boņuks" katru gadu pasniegtas vismaz 18 nominācijās, taču, sākot jaunu balvas desmitgadi, balvas saņēmēju skaits būs 11. Turpmāk balvai arī nebūs atsevišķi izvirzītu nomināciju, bet pretendentus varēs iesniegt trīs kategorijās, no kurām balvas žūrija izvēlēsies desmit balvas saņēmējus - aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem visvairāk nebūtu iedomājama latgaliskā kultūra 2018.gadā. Viena balva nemainīgi tiks pasniegta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā. Pretendentus balvai kategorijās "Valoda. Literatūra. Publicistika", "Aktivitātes. Notikumi. Personības" un "Audio. Video" varēja iesniegt līdz 10.janvārim.

Balvas pasniegšanas ceremoniju muzikāli kuplinās apvienība "Latgalīšu Reps", grupa "Baritoni", Arnis Slobožaņins, etnogrāfiskais ansamblis "Vabaļis", grupa "Lata Donga", projekts "Teksasys latgalīši", "Misters&Nospiedumi" un "Ausmeņa Records" repere Ūga un citi. Pirms ceremonijas varēs piedalīties prāta spēlēs "Aļberts", kuras parasti notiek Kārsavā, mēģinot atbildēt uz ar Latgali saistītiem jautājumiem.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija vismaz 25 cilvēku sastāvā.

Balva pirmo reizi tika pasniegta 2009.gadā, bet kopš 2013.gada balvu rīko Latgales vēstniecības "Gors" komanda. "Boņuks" vēl arvien ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)