Banner 980x90

Lai palielinātu algu pirmsskolas pedagogiem, Krāslavas novadā plāno neieviest brīvpusdienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Lai nodrošinātu algu pieaugumu pirmsskolas pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam ieskaitot un kuriem atalgojums tiek maksāts no pašvaldību budžeta, Krāslavas novadā var nākties atteikties no plānotās brīvpusdienu ieviešanas atsevišķās klašu grupās, aģentūrai LETA pieļāva Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

"Gada vidū, kad budžeti jau ir saplānoti, uzliekot pašvaldībām par pienākumu nodrošināt darba algas pieaugumu minētajai pedagogu kategorijai, nepiešķirot šīm vajadzībām nepieciešamos līdzekļus, Izglītības un zinātnes ministrija ir izvēlējusies vieglāko ceļu. Piedevām izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V) nekaunīgi ir atļāvies paziņot, nevajadzīgi šo jautājumu politizējot, ka nākamais ir pašvaldības vēlēšanu gads un gan jau tās nekur neliksies un paaugstinās skolotāju darba algas," uzsvēra Upenieks.

Krāslavas mērs norādīja, ka izglītības ministri valstī pēdējā laikā ir mainījušies gana bieži, katrs ir nācis ar savu redzējumu un reformām izglītības jomā. Rezultātā saglabāt pēctecības principu šajā jomā nav izdevies. Viņš pieļāva, ka tik īsā laika posmā sagatavot kvalitatīvu lēmumu par pedagogu darba apmaksas paaugstināšanu pašreizējam ministram nav bijis iespējams.

"Izglītībai valstī jābūt prioritātei. Mums nav ne zelta, ne naftas, tādēļ bez labas un konkurētspējīgas izglītības mēs vispār nebūsim nekas," norādīja Upenieks.

Vai pašvaldība būs spējīga paaugstināt darba algas minētajai pedagogu kategorijai līdz 560 eiro vai līdz 620 eiro, Krāslavas novada mērs pagaidām nemācēja pateikt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)