Banner 980x90

"Krāslavas piens" apgrozījums pērn sarūk par 7,2%

Rīga, 6.apr., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums "Krāslavas piens" pērn strādāja ar 11,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 98% - līdz 4 632 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas vadība informē, ka nesadalīto peļņu - 4631,56 eiro apmērā - plānots novirzīt uzņēmuma attīstībai.

Tāpat kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka pērn vidējais darbinieku skaits uzņēmumā bija 75.

Kompānijas vadība arī informē, ka šogad uzņēmums plāno paplašināt gatavās produkcijas uzglabāšanas platības, kā arī rekonstruēt esošās saldētavas. Tāpat plānoti rekonstrukcijas darbi, lai uzlabotu dzeramā ūdens kvalitāti, tostarp iecerēts rekonstruēt ūdensvadu un armatūru, kā arī pazemes rezervuāru un veikt kosmētisko remontu atdzelzošanas stacijā. Lai ievērotu vides prasības, iecerēts rekonstruēt kanalizācijas tīklus, izbūvējot jaunu tauku uztvērēju. Energoefektivitātes jomā iecerēts nomainīt ledus ūdens sūkņus un armatūru, kā arī to vadības un kontroles sistēmas.

"Krāslavas piens" vadība arī norāda, ka līdz 2018.gada 1.aprīlim uzņēmums plāno ieviest energopārvaldības sistēmu ISO 50001, tāpēc iecerējis veikt priekšdarbu energoefektivitātes pētniecības jomā, uzstādīt energoresursu skaitītājus, kā arī veikt priekšauditu.

Saskaņā ar kompānijas vadības pausto, tuvākajā nākotnē "Krāslavas piens" ir iecerējis rekonstruēt arī kompresoru cehu, līdz ar to plāno veikt pētniecības darbus, lai noteiktu aukstuma slodzes.

Jau ziņots, ka 2015.gadā "Krāslavas piens" strādāja ar 11,914 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,8 reizes un bija 273 708 eiro.

"Krāslavas piens" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,037 miljoni eiro. "Krāslavas piens" ietilpst "Preiļu siera" koncernā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)