Banner 980x90

Krāslavas novadā veidos "Laimes muzeju"

Daugavpils, 14.aug., LETA. Īstenojot divus Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstītus projektus, Krāslavas novada Indras pagastā līdz nākamajai tūrisma sezonai tiks izveidots "Laimes muzejs", aģentūru LETA informēja novada pašvaldībā.

Pirmais projekts paredz saietu nama ēkas, kas kādreiz tika celta kā luterāņu baznīca, pielāgošanu muzeja vajadzībām. Savukārt otra projekta ietvaros tiks iegādāts mūsdienīgs aprīkojums un izveidotas modernas ekspozīcijas, lai muzejs atbilstu mūsdienu standartiem.

Projekta plānotās izmaksas ir attiecīgi 50 725 eiro un 63 391 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

ELFLA finansējums veido 90% no kopējām projektu attiecināmajām izmaksām, Krāslavas novada dome iegulda 10% līdzfinansējumu, kā arī sedz neattiecināmās izmaksas, ja ēkas pārbūves laikā rodas neparedzētie izdevumi.

Ņemot vērā, ka Krāslavas novads ir ne tikai Latvijas pierobeža, bet ir arī Eiropas Savienības (ES) ārējā robeža, daļa no tūristiem, kas ierodas apceļot Krāslavas novadu, vēlas redzēt, kā iet cilvēkiem, kas dzīvo pašā ES pierobežā, norāda pašvaldībā. Indras pagasta iedzīvotāji nāca klajā ar iniciatīvu, ka pagastā varētu veidot "Laimes muzeju", nodrošinot jaunu apskates objektu Krāslavas novadā, lai popularizētu vietas potenciālu un pievilcību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)