Banner 980x90

Krāslavas novada vadītājam piedāvā premjera padomnieka amatu, kas liktu atgriezties pirms pieciem gadiem pamestajā LPS

Rīga, 10.okt., LETA. Pirms pieciem gadiem Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) pametušā Krāslavas novada vadītājam Gunāram Upeniekam (ZZS) piedāvāts kļūt par premjera ārštata padomnieku Latgales attīstības un pašvaldību jautājumos, kas nozīmētu, ka novadam jāatgriežas savienībā, vēsta laikraksts "Diena".

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) laikrakstam apstiprinājis, ka šāds priekšlikums Upeniekam ir izteikts. Upenieks patlaban ir arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes vadītājs. "Tas man palīdzētu saņemt pilnu informāciju, bet viņš [Gunārs Upenieks] iegūtu lielākas pilnvaras runāt ne tikai par pašvaldību, bet arī citu resoru jautājumiem," norādījis premjers. Atalgojums ārštata padomniekam nav paredzēts.

Padomniekam gan jābūt LPS, kas nozīmē, ka Krāslavas novadam būtu jāatgriežas Pašvaldību savienība. LPS priekšsēdis Gints Kaminskis (ZZS) ir ticies ar Upenieku, aicinot viņa vadīto novadu atgriezties savienībā, no kuras novads izstājās 2012.gada aprīlī. "Latvijas Pašvaldību savienībā ir jābūt visām pašvaldībām, tikai tad tā būs spēcīga," uzsvēris Kaminskis.

Upenieks "Dienai" apstiprinājis, ka novembrī dome varētu lemt par atgriešanos LPS. Viņš gan vēl gribot paskatīties, kā notiek valsts budžeta apspriešana. Politiķis norāda, ka Krāslavas novadā vēl nav asfaltētu ceļu uz četru pagastu centriem. Tas apgrūtina arī skolēnu pārvadāšanu, jo "jauns skolēnu autobuss divos gados ir tā nobraukts, ka to vairs nevar lietot". Viņaprāt, neesot saprātīgi likt bērniem jau piecos no rīta stāvēt uz ceļa un gaidīt autobusu. "Ja skolu taisa ciet, tad ir jāpasaka, kā bērnus izvadās," uzsvēra Upenieks.

Vienlaikus viņš atzīst, ka šajos gados ar LPS bijusi laba sadarbība. Novads tāpat kā citas pašvaldības saņēma informāciju un varēja piedalīties LPS rīkotajos pasākumos, tikai bez balsstiesībām dalīborganizācija.

Kā ziņots, 2012.gadā Krāslavas novada pašvaldība nolēma izstāties no LPS. Arī toreiz domes priekšsēdētājs bija Upenieks. Viņš tolaik pauda, ka LPS, kura ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu un kuras galvenie mērķi tiek definēti kā pašvaldību kopīgo problēmu risināšana un pašvaldību interešu aizstāvēšana, neatbalsta reģionu vienlīdzīgu attīstību.

"LPS izveidota jau 1991.gadā, bet pa šo laiku pašvaldības nav kļuvušas patstāvīgākas. Tām aizvien vairāk nākas nodarboties ar sociālās palīdzības jautājumiem. Savukārt nesakārtotās infrastruktūras dēļ pierobežas reģionos ir apgrūtināta investīciju piesaiste un daudzu pašvaldību attīstības iespējas ir visai apšaubāmas," toreiz norādīja Upenieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)