Banner 980x90

Krāslavas novada uzņēmums "Akva Systems" ierīkos cehu melno ikru ražošanai par 80 000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Krāslavas novada Kalniešu pagasta zivsaimniecība SIA "Akva Systems" plāno paplašināt uzņēmējdarbību, iekārtojot zivju ikru pārstrādes cehu un investējot 80 000 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka uzņēmums iegādāsies zivju ikru pārstrādes iekārtu komplektu, kas sastāv no 24 vienībām. Iekārtu komplekts ir paredzēts zivju un zivju ikru, tajā skaitā melno ikru, pārstrādes ceha ierīkošanai.

Paredzamais līguma izpildes termiņš ir šā gada 31.decembris, savukārt iekārtu piegādātāji savus piedāvājumus var iesniegt līdz 16.martam.

Projekts tikts īstenots, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto finansējumu Eiropas Savienības Zivsaimniecības fonda pasākumā "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā".

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, patlaban "Akva Systems" ar ūdens recirkulācijas sistēmām aprīkotā fermā desmit baseinos audzē stores, no kurām paredzēts iegūt ikrus. Ikrus plānots eksportēt uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur cena par vienu kilogramu varētu sasniegt 300-400 eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Akva Systems" apgrozījums 2014.gadā bija 179 223 eiro salīdzinājumā ar 1153 eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā, savukārt peļņa pieaugusi līdz 42 446 eiro salīdzinājumā ar 2270 eiro zaudējumiem 2013.gadā.

Uzņēmums pieder Krāslavas novadā reģistrētam uzņēmumam SIA "Caspian fish", kura vienīgais īpašnieks ir Azerbaidžānas pilsonis Saftars Rahimovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)