Banner 980x90

Krāslavas novadā noslēgumam tuvojas Kalniešu pamatskolas un Skaistas sākumskolas likvidācija

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Krāslavas novadā līdz augusta sākumam paredzēts pabeigt Kalniešu pagasta Kalniešu pamatskolas un Skaistas pagasta Skaistas sākumskolas likvidāciju, aģentūrai LETA pastāstīja Krāslavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne.

Paredzams, ka likvidētās Kalniešu pamatskolas audzēkņi turpinās izglītoties Varavīksnes vidusskolā, Poļu skolā un Krāslavas pamatskolā, bet Skaistas sākumskolas audzēkņi - pirmsskolas izglītības iestādes "Pienenīte" struktūrvienībā Skaistā, Krāslavas pamatskolā un Dagdas vidusskolā.

Savukārt no 14 skolotājiem, kas minētajās mācību iestādēs nestrādāja amatu savienošanas kārtībā, iekārtoties darbā nebūs izdevies trīs līdz četriem pedagogiem.

Miglāne pieļāva, ka sociālā spriedze novadā saistībā ar abu minēto mācību iestāžu likvidāciju visdrīzāk būtiski nepieaugs, jo skolēniem būs nodrošināts transports nokļūšanai jaunajās mācību iestādēs, kā arī pilsētās esošās lielās mācību iestādes pavērs viņiem daudz plašākas interešu izglītības iespējas.

Saistībā ar skolēnu skaita samazināšanos lēmumu par abu minēto mācību iestāžu likvidāciju Krāslavas novada dome pieņēma janvāra beigās. Saskaņā ar pieņemto lēmumu no nākamā gada 1.augusta paredzēts likvidēt arī Kombuļu pagasta Sauleskalna sākumskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)