Banner 980x90

Krāslavas mērs: ar to, ka medijs raida krievu valodā, ir par maz

Ar to, ka radio vai televīzija Latvijas pierobežā raidīs krievu valodā, būs par maz, lai krievvalodīgie to klausītos un skatītos. Svarīgs ir medija piedāvātais saturs, pārliecināts Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

"Tas, ka paredzēta Latvijas Radio 4.programmas raidīšanas paplašināšana Latvijas pierobežā, ir patīkama ziņa," aģentūrai LETA atzina Upenieks.

Krāslavas mērs pozitīvi vērtēja Latvijas Radio apraides paplašināšanu Latvijas austrumu pierobežā, kur iedzīvotāji nopietni izjūt valsts radio un televīzijas apraides trūkumu, taču uzsvēra, ka šis jautājums būtu risināms kompleksi, vienlaicīgi paplašinot arī pieejamo televīzijas kanālu skaitu.

Pēc Krāslavas novada domes priekšsēdētāja domām, ne mazāks svarīgs par dzirdamo un redzamo kanālu skaitu ir saturs. "Nevienam nav noslēpums, ka arī daudzi latvieši bieži vien labāk izvēlas skatīties kaimiņvalsts Krievijas kanālus un ne jau tādēļ, ka būtu mazāk patriotiski noskaņoti, bet gan tādēļ, ka šo kanālu saturs bieži vien ir interesantāks nekā pašmāju kanālos," norādīja Upenieks.

Pēc Krāslavas mēra domām, Latgales cilvēkiem, kuriem bieži ikdiena jau tāpat ir pietiekami smaga, atnākot mājās, nemaz negribas skatīties kārtējās bieži vien bezjēdzīgās ņemšanās valdībā vai Saeimā, vecus seriālus vai apšaubāmas kvalitātes šovus. Cilvēki grib redzēt un dzirdēt vairāk pozitīvas informācijas, kvalitatīvu un interesantu pārraižu un filmu par valstī pazīstamiem, cienījamiem, nopelniem bagātiem un interesantiem cilvēkiem, ar kuriem Latvija var lepoties, kā arī vispusīgu ziņu klāstu.

1.aprīlī Ministru kabinets atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu, lai nodrošinātu Latvijas Radio 4.programmas pārraides austrumu pierobežas rajonos.

Šāds lēmums pieņemts, uzklausot Satiksmes ministrijas informāciju par situāciju pierobežā, kur nav iespējams dzirdēt Latvijas Radio 4.programmas pārraides, lai gan tur ir šīs programmas mērķauditorija - krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji.

"Svarīgi, lai tajā telpā, kas ir austrumu reģionos, būtu iespējams dzirdēt arī Latvijas radio krievu valodā, lai būtu izvēles iespēja klausīties ne tikai Krievijas radio," pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Saskaņā ar ministrijas aprēķiniem tam mēnesī būs nepieciešami papildu 6000 eiro. Šos līdzekļus plānots piešķirt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Ministrija informējusi, ka pārraides austrumu pierobežā būs iespējams nodrošināt 1-4 mēnešu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)