Banner 980x90

Krāslavā uzņēmējus informēs par Latgales speciālās ekonomiskās zonas iespējām

Daugavpils, 12.janv., LETA. Šodien plkst.10 Krāslavas novada domes zālē notiks sanāksme Krāslavas novada uzņēmējiem par Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) iespējām, aģentūru LETA informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs pasākuma gaitā sniegs plašāku informāciju par Latgales SEZ iespējām, darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju, kā arī atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Latgales SEZ izveides mērķis ir veicināt Latgales reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darbavietu radīšanai.

Stankevičs stāsta, ka sarunas par SEZ statusa piešķiršanu konkrētām teritorijām tiks sāktas, kad būs uzradušies konkrēti investori, kuri teiks, ka vēlas šajās teritorijā speciālo ekonomisko zonu un ir gatavi būvēt šeit jaunas vai attīstīt jau esošās ražotnes.

Pagājušā gada nogalē valdība akceptēja Latgales SEZ teritoriju apjomu, kas pagaidām veidos 25 150 hektārus, Krāslavas novadam atvēlētā platība ir 2000 hektāru.

Speciālajā ekonomiskajā zonā varēs darboties gan esošie uzņēmēji, gan jauni. SEZ teritorijas robežas patlaban nav iezīmētas, tās tiks noteiktas, abpusēji vienojoties pārvaldei ar uzņēmēju.

"Galvenais ir uzņēmējs, investors. SEZ var atrasties jebkurā vietā Latgales teritorijā, ja vien šajā objektā ar kadastra numuru ir atļauta komercdarbība. Viņš var nākt, noslēgt nomas līgumu, apliecināt īpašuma tiesības ar zemesgrāmatu un sākt sarunas," stāsta Stankevičs.

Latgales SEZ strādājošiem uzņēmējiem, veicot ieguldījumus konkrētās teritorijās, būs iespēja saņemt uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides – 80%, kā arī nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi no 80% līdz 100%.

Uz Latgales SEZ statusu nevarēs pretendēt lauksaimniecības produktu ražotāji, sintētisko šķiedru ražotāji un transporta uzņēmumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)