Banner 980x90

Krāslavā par 38 000 eiro sakārtos bijušo attīrīšanas iekārtu teritoriju

Daugavpils, 18.jūn., LETA. Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Krāslavā plānots sakārtot bijušo attīrīšanas iekārtu teritoriju Kalna ielā 1a, aģentūru LETA informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Projekta "Degradēto teritoriju revitalizācija" ("Trans-form") gaitā Krāslavā plānots sakārtot 1,6 hektāru teritoriju, demontējot būves un labiekārtojot teritoriju. Darbu gaitā paredzēts attīrīt teritoriju no krūmiem, padziļināt notekgrāvi, nomainīt caurtekas piebraucamajam ceļam, kā arī apzaļumot teritoriju.

Projekta vadītāja no biedrības Eiroreģions "Ezeru zeme" Laila Vilmane pastāstīja, ka ideja par šāda projekta realizāciju radījusi nepieciešamība sakopt bijušajās postpadomju valstīs daudzas iepriekš militārām vai uzņēmējdarbības vajadzībām izmantotas teritorijas, kas patlaban ir pamestas un nolaistas.

Projektā paredzētas arī teorētiskās un praktiskās nodarbībās Iesaistītajiem speciālistiem - teritoriju plānotājiem, būvvalžu darbiniekiem un pašvaldību vadītājiem, pieredzes un mācību braucieni uz projekta partneru teritorijām, kā arī Vāciju, Čehiju un Nīderlandi. Sadarbībā ar ekspertiem paredzēts izstrādāt četras attīstības koncepcijas un rīcības plānus pilotteritoriju revitalizācijai. Projekta gaitā taps arī metodiskās rokasgrāmatas teritoriju attīstības plānotājiem.

Krāslavas novada domes kā projekta partnera kopējās projekta izmaksas ir 38 514 eiro, tai skaitā: ERAF finansējums - 32 737 eiro, valsts budžeta finansējums - 1926 eiro un pašvaldības finansējums - 3851 eiro.

Projekts "Degradēto teritoriju revitalizācija" tiek īstenots Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014. – 2020.gadam. Tā gaitā plānots atveseļot un padarīt par konkurētspējīgām arī Rēzeknes, Rēzeknes novada, Daugavpils, Panevežas un Visaginas pašvaldību īpašumā esošās degradētās teritorijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)