Banner 980x90

Krāslavā notiek vasaras skola Latvijas un Norvēģijas reģionu attīstības plānošanas speciālistiem

Rīga, 21.aug., LETA. Krāslavas novadā no šodienas līdz 23.augustam notiek Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizēta vasaras skola - nometne Latvijas un Norvēģijas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistiem, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Vasaras skolu organizē VARAM sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un Krāslavas novada pašvaldību. Šādu pasākumu VARAM organizē jau otro gadu, tādējādi bagātinot reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu zināšanas, apmainoties pieredzē, pilnveidojot profesionālās prasmes, iegūstot iedvesmu, kā arī veidojot un stiprinot visa veida sadarbību.

Šogad pasākuma atšķirīga pazīme ir Norvēģijas kolēģu dalība, tādējādi stiprinot Latvijas-Norvēģijas sadarbību, sekmējot pieredzes apmaiņu un zināšanu apmaiņu starp Latvijas un Norvēģijas ekspertiem, kā arī veicinot iespējamu tālāku sadarbību.

Norvēģijas eksperti ar VARAM kolēģiem pārrunās aktualitātes reģionālās politikas īstenošanā, kā arī iepazīsies ar Krāslavas novada un Daugavpils pilsētas sociāli ekonomisko situāciju un attīstības iespējām, tai skaitā ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu īstenotajiem vai plānotajiem projektiem.

Kopumā pasākumā piedalīsies vairāk nekā 40 Latvijas plānošanas reģionu un pašvaldību speciālistu.

Trīs dienu garumā pasākuma dalībniekiem tiks sniegtas tematiskās lekcijas par attīstības plānošanai būtiskiem jautājumiem - teritorijas attīstības plānošanas sistēmas pielietošanu, statistikas datu ieguvi un izmantošanu, attīstības un budžeta plānošanas sasaisti, sabiedrības līdzdalība attīstības plānošanu un īstenošanu, uzklausot Norvēģijas ekspertu pieredzi un saņemot Norvēģijas un Latvijas ekspertu konsultācijas šajos jautājumos.

Tiks organizētas arī tematiskās vizītes Krāslavas un Aglonas novados, apskatot novadu spilgtākos objektus un uz vietējo resursu lietderīgu izmantošanu vērstus projektus.

Tāpat treneru pavadībā tiks rīkoti profesionālo prasmju izaugsmes treniņi, kas vērsti uz veiksmīgas sadarbības veidošanu un prioritāšu efektīvu un mērķtiecīgu plānošanu, balstoties uz dalībnieku pieredzes stāstiem. Vienlaikus notiks arī darbnīcas par radošuma metodēm un sadarbības veidošanas rīkiem pasākuma dalībnieku iniciatīvas un līdzdalības aktivizēšanai.

Pasākuma laikā neformālā gaisotnē tiks organizēts novadu vakars, kurā dalībniekiem būs iespēja iepazīties un nogaršot Norvēģijas un Latvijas pašvaldībām raksturīgos ēdienus. Pasākuma noslēgumā notiks Latgales ģimenes saimniecības meistarklase darbspēju palielināšanai.

Pasākums tiek finansēts no Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas "Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālajām iestādēm" Divpusējās sadarbības fonda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)