Banner 980x90

Jēkaba laukumā vērienīgi svinēs Latgales dienu Rīgā

Daugavpils, 17.aug., LETA. Sestdien, 19.augustā, no plkst.10 līdz 19 Jēkaba laukumā norisināsies tradicionālie Latgales dienas Rīgā pasākumi, aģentūru LETA informēja Latgales plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis.

Latgales dienas apmeklētājus gaidīs Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, latgaliešu mūziku, dejām un latgaļu humoru.

Apmeklētāji varēs iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, ozolzīļu zapti, zupu no lielā saimes katla, kā arī baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē.

Pasākuma gaitā varēs vērot podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, kalēja kalšanu kalvē, pinēju prasmes klūgu šķelšanā un vīšanā, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, adītas un austas lietas, koka karotes, daudz ko citu.

Latgales dienu spilgtinās latgaļu sarunvaloda, jautru tautas deju un mūzikas klātbūtne. Folkloras kopas "Sudobri" vadītāja Aija Smirnova iepazīstinās ar kokles spēles mākslu, varēs izmēģināt veiksmi ātrajos latgaļu valodas kursos un nopelnīt kādu balvu. Tāpat būs iespēja iepazīties ar tūrisma piedāvājumu Latgalē un tematiskajiem pasākumiem Latgales tematiskajos ciemos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)