Banner 980x90

Izsludina meklēšanā Dagdas marihuānas audzētāju

Daugavpils, 15.nov., LETA. Daugavpils tiesa ir pārtraukusi Dagdas marihuānas audzētāja lietas skatīšanu, jo apsūdzētais, 1972.gadā dzimušais vīrietis, nav ieradies uz tiesu. Tiesa apsūdzēto izsludinājusi meklēšanā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, piemērojot apcietinājumu, grozīts apsūdzētajam arī līdz šim spēkā bijušais drošības līdzeklis.

Apsūdzība vīrietim celta pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa - un 253.panta 2.daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts līdz pat desmit gadu ilgs cietumsods.

Labi ierīkotu narkotiskās vielas saturošo augu audzētavu Dagdā, kādā privātajā sektorā, Valsts policijas darbinieki konstatēja 2015.gada 20.augustā. Kratīšanas gaitā tajā tika izņemti aptuveni 1500 marihuānas stādi. Daļa to jau bija novākta, daļa - auga speciāli ierīkotās siltumnīcās.

Saistībā ar minēto tika aizturētas trīs personas - 1991. un 1972.gadā dzimuši vīrieši, viens no kuriem jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem, un 1994.gadā dzimusi sieviete.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)