Banner 980x90

Izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā atliek līdz jauna regulējuma pieņemšanai

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā atliek līdz brīdim, kamēr stāsies spēkā alternatīvs mazo uzņēmumu regulējums, šodien vienojās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš aģentūrai LETA sacīja, ka tādējādi Saeimā pieņemtie grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kurā paredzēts mikrouzņēmumu regulējuma izbeigšanas termiņš, pagaidām nebūs spēkā.

Kučinskis žurnālistiem stāstīja, ka Ekonomikas ministrijai (EM) uzdots līdz nākamā gada aprīlim izstrādāt alternatīvu regulējumu, kas tiks skatīts kontekstā ar kopējām izmaiņām nodokļu politikā. Premjers piebilda, ka netiek atceltas valdības ieceres veikt izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā.

"Ja valdība nebūs spējīga izveidot jaunu regulējumu, tad uzņēmumi varēs strādāt esošā režīma ietvaros," uzsvēra Kučinskis.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis pauda gandarījumu, ka iepriekšējais regulējums tiks likvidēts tikai tad, kad spēkā stāsies jauns. "Tā ir galvenā ziņa mikrouzņēmumu režīmā strādājošajiem, ka viņi var turpināt darbu bez stresa," piebilda Rostovski.

Savukārt Ašeradens informēja, ka Ekonomikas ministrija jauno regulējumu neizstrādās sasteigti. Pēc viņa teiktā, vispirms tiks meklēts risinājums tam, ko vispār sagaida no mikrouzņēmumu režīma, pēc tam tiks piesaistīts kāds pētnieks no Latvijas, kas apstrādās datus un izstrādās rekomendācijas, visbeidzot tiks pieņemts regulējums, kas atbalstītu gan mazo biznesu, gan dzīvesstila uzņēmumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)