Banner 980x90

Indrā sakārto piemiņas vietu izvestajiem robežsargiem

Daugavpils, 24.okt., LETA. Īstenojot Krāslavas novada pašvaldības atbalstīto projektu, biedrība "Skola ar nākotni" Indrā daļēji atjaunojusi ābeļdārzu un labiekārtojusi piemiņas vietu izvestajiem robežsargiem pie Indras pamatskolas, aģentūru LETA informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Uz Indras pamatskolas fasādes atrodas piemiņas plāksne, kura liecina, ka "šajā namā 1940.gada 9.oktobrī tika apcietināti un vēlāk nomocīti gulaga nometnēs Robežsargu brigādes Dagdas bataljona Indras un Navļānu rotu robežsargi". Tālāk uz plāksnes ir minēti 24 robežsargu vārdi un uzvārdi.

Par šiem notikumiem skolas muzejā ir savākti materiāli un fotogrāfijas. Iepriekšējos gados kopā ar Robežsargu pārvaldi organizēti arī vairāki atceres pasākumi.

Projekta "Ābeļdārza daļēja atjaunošana un piemiņas vietas izvestajiem robežsargiem labiekārtošana pie Indras pamatskolas" īstenošanas gaitā pie skolas fasādes tika iestādīti vairāki košumkrūmu stādi, bet skolas ābeļdārzā iestādītas četras jaunas ābelītes. Tika iegādāti arī divi gari koka soli, kurus ikdienā izmanto gan skolēni, gan vecāki atpūtai skolas telpās. Solus iespējams izmantot arī pasākumos skolas pagalmā.

Projekta īstenošanu atbalstīja Indras pagasta pārvalde, stādīšanas un sakopšanas darbos piedalījās arī Indras pamatskolas audzēkņi, pedagogi un tehniskais personāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)