Banner 980x90

Gerhards: Latgalē uzņēmējdarbības veicināšanas programmas attīstās ātrāk nekā pārējā Latvijas daļā

Rīga, 20.febr., LETA. Latgalē teritoriju revitalizācijas un uzņēmējdarbības attīstības programmas attīstās vismaz 1,5 reizi ātrāk nekā pārējā Latvijas daļā, intervijā aģentūrai LETA norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kasparts Gerhards (VL/TB-LNNK).

Ministrs informēja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izstrādājusi Latgales attīstības programmu 2018.-2020.gadam, kuru 15.februārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, un kura ir pēctecība iepriekšējam plānam, kad tika izveidota Latgales speciālā ekonomiskā zona.

"Jāatzīst, ka par Latgali ir ļoti liela ieinteresētība un noticis liels ieguldījums dažādu pasākumu īstenošanā, jo daudzi uzņēmumi jau tagad ir pieteikušies dalībai plāna pasākumos. Salīdzinot ar citām ekonomiskajām zonām - Vidzemi, Kurzemi vai brīvostām -, šogad Latgalē gads bijis ļoti aktīvs un uzņēmēji ir gatavi iet un ieguldīt resursus, un interese kļūst aizvien lielāka arī no ārvalstu puses," sacīja ministrs.

Viņš arī norādīja, ka ir izveidota speciāla programma struktūrfondu apgūšanai, un Latgalē teritoriju revitalizācijas un uzņēmējdarbības attīstības programmas attīstās vismaz 1,5 reizi ātrāk nekā pārējā Latvijas daļā. "Ja skatāmies, cik uzņēmumu pieteikušies visas pastāvēšanas laikā citās zonās, tad Latgalē gada laikā tempi ir ātri un pozitīvi," pauda ministrs.

Tāpat viņš norādīja, ka ministrija plāno papildināt resursus šīm programmām uz virssaistību rēķina, lai vēl vairāk varētu paplašināt Latgales speciālās ekonomiskās zonas atbalsta mehānismus, paredzot atvieglojumus un atlaides par ieguldījumu darbaspēka atalgojumā.

Galvenie Latgales reģiona attīstības plāna virzieni ir darbavietu izveide un privāto investīciju piesaiste. "Mums jāpiesaista uzņēmēji, lai viņi iet turp strādāt, ir jārada viņiem interesantas un atraktīvas iespējas gan naudas, gan speciālās ekonomiskās zonas režīmā," sacīja Gerhards.

Pilnu interviju ar Gerhardu iespējams lasīt aģentūras LETA mājaslapas sadaļā LETA+ (http://www.leta.lv/plus/133ECF86-25D3-29C3-BB77-6FA6AA58ECF9/ ).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)