Banner 980x90

Gaisa siltumsūkņi un kondicionieri. SILTA-MĀJA.LV

Siltumsūkņi paņem siltumu no, piemēram, zemes, kalna, ūdens vai gaisa un pamatīgi samazina elektrības patēriņu siltumam un ūdens uzsildīšanai ar elektrību apsildāmā mājā.

Siltumsūkņi

Siltumsūkņi paņem siltumu no, piemēram, zemes, kalna, ūdens vai gaisa un pamatīgi samazina elektrības patēriņu siltumam un ūdens uzsildīšanai ar elektrību apsildāmā mājā.

Siltumsūkņi darbojas pēc tāda paša principa kā ledusskapis. Ledusskapī siltums tiek ņemts no iekšpuses no novirzīts pa aizmuguri. Turpretī, siltumsūknis ņem siltumu no kalna, zemes, gaisa vai ūdens un novirza siltumu uz māju. Par katru kilovatstundu (kWh), kas nepieciešama siltumsūknim, lai darbotos, tiek saņemti apmēram trīs – piecas kWh siltuma mājai, pateicoties uzkrātajam siltumam no saules, kas atrodams kalnos, zemē, gaisā vai ūdenī.

Siltumsūkņi iedalās "gaiss – gaiss" un "gaiss – ūdens" siltumsūkņos. "Gaiss – gaiss" siltumsūknis sastāv no vienas ārpustelpu daļas un vienas vai vairākām iekštelpu daļām. Ārpustelpu daļa paņem siltumu no ārpustelpu gaisa no novada to uz iekštelpu daļu, kas, savukārt, pa tiešo uzsilda gaisu telpās ar ventilatora palīdzību. Ar "gaiss – gaiss" siltumsūkni nevar uzsildīt ūdeni vai radiatorus. Tas ietaupa 30-70% no mājas siltuma vajadzības (izņemot siltā ūdens) gada laikā. Šis siltumsūkņa tips ir papildināts ar citām apsildes sistēmām, piemēram, tiešo elektrisko apsildi. "Gaiss – ūdens" siltumsūknis ņem siltumu no ārpustelpu gaisa tāpat kā gaisa-gaisa siltumsūknis, bet novada to uz ūdens apsildes siltuma sistēmu. Gaisa ūdens siltumsūknis var uzsildīt gan krāna ūdeni, gan siltās grīdas vai radiatoru ūdeni mājas apsildei.

Siltumsūkņi no silta-maja.lv sortimenta ir tirgū klusākie, plānākie,  ekonomiskākie, labākie un arī lētākie  agregāti ar skaistu dizainu un daudzām novietošanas iespējām. Tos ir vienkārši lietot un vadīt.

Lasiet vairāk: https://www.silta-maja.lv/gaiss-gaiss-siltumsukni

Kondicionieri

Kondicionieri ir sistēmas, kas atvēsina apkārtni un rada atmosfēru, kurā justies komfortabli. Kondicionieri paredzēti dzīvokļu, privātmāju, biroju, servertelpu, vīna pagrabu un citu telpu atvēsināšanai.

Kondicionieri ir pilnībā automatizēti. Šīs ierīces nodrošina lietotājam vēlamo temperatūru, dzesējot telpas gaisu un veidojot komfortablu mitruma līmeni. Kondicionieri var veikt arī apsildes, gaisa attīrīšanas un jonizācijas funkcijas.

Kondicionieru energoefektivitāti apzīmē ar EER – koeficientu, kas izsaka, cik aukstuma kW vienības tiks saražotas, patērējot 1kW elektrības. Parastie, viena ātruma kondicionieri patērēs daudz elektrības, taču, piemēram, "inverter" tipa kondicionieris patērēs par 20 līdz 70% mazāk elektrības. Šāda tipa kondicionieri ziemas laikā arī kalpos kā "gaiss – gaiss" siltumsūkņi, nodrošinot telpā silto gaisu. Viena ātruma kondicionieri, savukārt, paredzēti izmantošanai vasaras laikā.

Kondicionieri var acu mirklī mainīt laikapstākļus telpās un radīt atmosfēru komfortablai atpūtai vai darbam.

Lasiet vairāk: https://www.silta-maja.lv/kondicionieri

Ventilācija

Ventilācija ir nepieciešama, lai gaiss mājoklī būtu tīrs, svaigs un bez pelējuma, nezaudējot siltumu. Ventilācijas sistēmas palīdzēs ietaupīt uz apkures izmaksām.

Atverot logu, lai mājoklī iekļūtu svaigs gaiss, neizbēgami tiks zaudēts siltums. Turklāt mājoklī iekļūs mitrs un netīrs gaiss, kas var izraisīt sēnītes vai pelējumu. Kvalitatīva ventilācija ir jo īpaši būtiska pilsētu iedzīvotājiem, kur gaiss ir izplūdes gāžu pilns. Lai mājoklī iegūtu ideālu, higiēnisku gaisu, nav vērts taupīt uz ventilācijas rēķina. Atcerieties, ka no gaisa tīrības ir atkarīgs mājinieku veselības stāvoklis. Ventilācija izvada mitrumu, mikrobus, putekļus un lieko siltumu.

Būtiskākās telpas mājoklī, kurās nepieciešama ventilācija, ir virtuve, vannas istaba, guļamistaba un viesistaba. Virtuvē tiek gatavots ēdiens, tādēļ tajā vienmēr ir kādas smakas, turklāt uzkrājas arī mitrs tvaiks. Vannas istaba ir īpaši labvēlīga pelējumam un sēnītei – tā ir silta un mitra. Kondensāts uzkrājas, bojājot gan remontu, gan mājinieku veselību. Guļamistabā, savukārt, nakts laikā gaiss kļūst piesmacis.

Ventilācijas sistēma parūpēsies, lai gaiss vienmēr būtu svaigs un miegs – salds. Viesistabā parasti nerodas problēmas ar mitrumu vai smakām, tomēr tajā esošie apdares materiāli kaut vai nedaudz, bet tomēr radīs izgarojumus.

Ventilācija nodrošina efektīvu gaisa apmaiņu un nepārtrauktu vēdināšanu.

Lasiet vairāk: https://www.silta-maja.lv/ventilacija

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)