Banner 980x90

Dagdas novadā turpina pieaugt jaundzimušo skaits

Daugavpils, 5.janv., LETA. Aizvadītajā 2016.gadā Dagdas novadā ir reģistrēti 64 jaundzimušie, kas ir par pieciem vairāk nekā gadu iepriekš un par 14 vairāk nekā 2014.gadā, liecina Dagdas novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija.

Kā aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja Guna Malinovska, pērn Dagdas novadā piedzimusi 31 meitene un 33 puikas. Gadu iepriekš novadā piedzima 34 zēni un 25 meitenes, bet 2014.gadā - 26 meitenes un 24 zēni.

Pērn dzimušie 24 ģimenēs bijuši pirmdzimtie, 21 - otrais, 13 - trešie, divi - ceturtie un viens - piektais bērns. Vēl viens jaundzimušais savā ģimenē bijis divpadsmitais bērns. Pērn Dagdas novadā reģistrēts arī viens dvīnīšu - divu meiteņu piedzimšanas gadījums.

Populārākie pērn jaundzimušajiem dotie meiteņu vārdi bija - Viktorija, Sofija, Karolīna un Enija. Savukārt populārākie zēnu vārdi bija - Artjoms, Domeniks, Kaspars un Aleksejs.

Deklarējot bērnu Dagdas novadā, mazuļu vecākiem tiek piešķirts vienreizējs materiālais pabalsts jaundzimušā aprūpei: 220 eiro par vienu bērnu, 720 eiro par dvīņiem un 1425 eiro trīnīšu piedzimšanas gadījumā.

Pabalsts pienākas, ja vismaz viens no vecākiem ir deklarējis savu dzīvesvietu Dagdas novadā pēdējos 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)