Banner 980x90

Dagdas novadā par 21% pieaugs maksa par atkritumu apsaimniekošanu

Daugavpils, 1.marts, LETA. No šodienas Dagdas novadā par 21% pieaugs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs, aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldībā.

Ja līdz šim maksa par viena kubikmetra atkritumu apsaimniekošanu bija 11,91 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tad no 1.marta šī maksa būs 14,41 eiro bez PVN.

Tarifa pieaugums ir saistīts ar Saeima pērn 15.decembrī pieņemtajiem grozījumiem "Dabas resursu nodokļa likumā", kas dabas resursu nodokli par vienas tonnas sadzīves atkritumu apglabāšanu palielina no 12 līdz 25 eiro.

Dabas resursu nodoklis plānots palielināt arī turpmākajos gados: 2018.gadā - līdz 35 eiro, 2019.gadā - 43 eiro un 2020.gadā - 50 eiro par tonnu.

Lai samazinātu atkritumu apsaimniekošanas izmaksas, iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju šķirot atkritumus, tādējādi samazinot nešķiroto atkritumu daudzumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)