Banner 980x90

Dagdas novadā likvidēs Konstantinovas sākumskolu

Daugavpils, 28.febr., LETA. Arvien sarūkošā iedzīvotāju un bērnu skaita dēļ Dagdas novada domes deputāti pieņēmuši lēmumus par Konstantinovas sākumskolas likvidēšanu un Asūnes un Šķaunes pamatskolu pārveidošanu par sākumskolām, aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldībā.

Konstantinovas sākumskolā patlaban tiek realizētas vispārējās pirmsskolas izglītības un pamatizglītības pirmā posma (1.-6.klase) programmas. Pirmsskolas izglītības programmā izglītojas 14 bērni, vēl tik pat skolēni mācās 1.-6.klasē. Trīs pedagogi Konstantinovas sākumskolā strādā pamatdarbā un četri pedagogi savieno amatus ar darbu citās izglītības iestādēs.

Slēdzot sākumskolu, skolēniem tiks piedāvāta iespēja mācīties citās izglītības iestādēs.

Skolas ēkas telpās joprojām darbosies Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Aglonas un Dagdas komitejas Konstantinovas nodaļa un Jauniešu centrs.

Asūnes pamatskola pašlaik realizē vispārējās pirmsskolas izglītības, pamatizglītības (1.-9. klase) un speciālās pamatizglītības (izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem) programmas. Pirmsskolas izglītības programmu apgūst desmit bērni, pamatskolas posmā izglītojas 22 skolēni, tajā skaitā četri bērni apgūst speciālo programmu. Skolā strādā 13 pedagogi, no tiek astoņi - pamatdarbā, pieci - amatu savienošanas kārtībā.

Reorganizējot izglītības iestādi par sākumskolu, kurā tiks īstenota pamatizglītības pirmā posma (1.-6. klase) programma, tikai trim skolēniem būs nepieciešams mācīties citā izglītības iestādē.

Šķaunes pamatskolā patlaban tiek īstenota vispārējās pirmsskolas izglītības un pamatizglītības (1.-9. klase) programmas. Pirmsskolas grupu apmeklē 11 bērni un pamatskolas posmā mācās 27 skolēni. Skolā strādā deviņi skolotāji - astoņi pamatdarbā, viens amatu savienošanas kārtībā.

Reorganizējot pamatskolu par sākumskolu, desmit skolēniem būs jādodas uz citām izglītības iestādēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)